Lovitură pentru Brigitte Sfăt din cauza coronavirusului. Ce se întâmplă cu afacerea ei

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
17/03/2020, 13:30
Lovitură pentru Brigitte Sfăt din cauza coronavirusului. Ce se întâmplă cu afacerea ei
Shaormeria lui Brigitte Sfăt este goală, din cauza pandemiei de coronavirus

Dacă marile magazine au avut vânzări record, ca de Crăciun, deoarece românii și-au făcut provizii pentru perioada de carantină cauzată de pandemia de coronavirus, micile afaceri precum cea a lui Brigitte Sfăt au de suferit grav în această perioadă.

Shaormeria lui Brigitte Sfăt este goală, din cauza pandemiei de coronavirus

Cozile interminabile cu care erau obișnuiți Brigitte Sfăt și Florin Pastramă să se formeze la fast-food-ul lor sunt istorie. Magazinul lor este pustiu, iar vedeta a fost fotografiată stând mai mult pe-afară și vorbind cu trecătorii.

Situația este una dramatică pentru afacerea lor, deoarece au cheltuieli cu angajații, probabil trebuie să plătească și chirie pentru spațiul respectiv, iar încasările sunt foarte mici în această perioadă, când românii preferă să stea mai mult în casă, iar atunci când ies afară, fac provizii serioase de mâncare, nu de shaorma, din păcate pentru Brigitte Sfăt și pentru ceilalți patroni de astfel de afaceri, scrie wowbiz.ro.

Încasările au scăzut cu 90%

Același lucru se petrece la cel mai cunoscut brand de shaormerii din București. La ora prânzului, când atădată coada se întindea până în afara fast-food-ului, acum sunt doar câțiva clienți pe zi. Angajații restaurantului spun că situația este dramatică. ”Vânzările au scăzut, la modul cel mai serios, la 10% din zilele proaste. Sperăm să revină, dacă nu, va fi dramatic”, a declarat unul dintre vânzători pentru kanal D.

Cei mai afectati, în momentul de față, de criza coronavirusului sunt hotelierii, agențiile de turism, restaurantele, mai exact secorul HoReCa. Aici, cifrele de afaceri au scăzut cu până la 80%, a declarat pentru Ziare.com Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Agenția Națională de Administrare Fiscală a pregătit o serie de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, cele mai importante fiind:

  • suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanțelor bugetare;
    În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănesti și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepție fac sumele provenite din hotărârile judecătorești pronunțate în materie penală.
  • rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi;
  • implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020;
  • suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță, precum și a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens;
  • suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×