Lovitură de la CNA pentru Antena 1. Amendă pe bază de moralitate. Ce se întâmplă cu Vulpița și Viorel

Dan Suta   
în Stiri mondene
23/04/2020, 12:57
Lovitură de la CNA pentru Antena 1. Amendă pe bază de moralitate. Ce se întâmplă cu Vulpița și Viorel
Antena 1, amendată pe criterii de moralitate din cauza serialului Vulpița. Sursa foto: captură Acces direct

Vulpița și Viorel au adus o nouă amendă pentru Antena 1 din partea CNA. Membrii Consiliului Național al Audiovizualului au sancționat cu 10.000 de lei postul de televiziune, pentru a doua oară în ultima perioadă.

Antena 1, amendă pentru serialul Vulpița și Viorel nu pentru că a încălcat legea, ci moralitatea

Chiar dacă de data asta Acces direct nu a încălcat legislația audiovizuală, CNA a invocat un motiv cel puțin hilar în justificarea noii contravenții. CNA spune că Antena 1 a primit amenda din cauza reperelor morale pe care le primesc tinerii, un argument destul de controversat și subiectiv în aceeași măsură.

Cu siguranță cei de la Antena 1 vor ataca în instanță această amendă, căci motivele invocate nu sunt de legalitate, ci de moralitate, lucru nemaiîntâlnit până acum în vreo țară civilizată unde se presupune că televiziunile sunt libere și transmit ceea ce își doresc telespectatorii.

Membrii Consiliului au explicat apoi, pe îndelete, pentru paginademedia.ro cum s-a ajuns la cea de-a doua amendă în cazul serialului Vulpița și Viorel de la Acces direct.

Argumentele incredibile ale membrilor CNA

„Problema mea este că rămâne, în opinia mea, valabil unul dintre motivele pentru care ați primit sancțiune data trecută, legat de reperele morale pe care televiziunile le oferă copiilor și adolescenților”, a declarat Radu Herjeu.

„Astfel de personaje nu au niciun motiv să fie prezentate ca repere morale și să nu îmi spuneți că nu le prezentați așa. Simpla lor prezență, non-stop, pe al treilea post de televiziune din România (ca audiență) le transformă în repere morale”, a completat Herjeu.

„Nimic, în afară de dorința de audiență, nu justifică prezentarea unor asemenea situații de două luni zile. Deja s-a depășit orice limită… În afară de dispariția a acelor elemente de promiscuitate foarte joasă nu s-a schimbat mare lucru”, a spus și Dorina Rusu despre serialul Vulpița și Viorel

„Eu, în continuare, consider că acești oameni sunt exploatați de către voi, adică e un fel de găină cu ouă de aur de a căror naivitate profitați. Generează un exemplu negativ pentru tineri”, a spus Cristina Pocora, fostă membră PNL, actualmente vânătoare de repere morale la CNA.

Postul de televiziune va continua să difuzeze emisiunile cu Vulpița și Viorel, în ciuda amenzii date de CNA, asta pentru că cei doi aduc în continuare rating.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×