Lodovic Orban: „Vom crește pensiile și vom crește alocațiile. Creşterea cu 14% este o minciună gogonată”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 21:40
Lodovic Orban: „Vom crește pensiile și vom crește alocațiile. Creşterea cu 14% este o minciună gogonată”
Ludovic Orban, despre pensii şi alocaţii

Premierul desemnat, Ludovic Orban a făcut declaraţii despre creşterea pensiilor şi alocaţiilor. Acesta a declarat, marţi, că pensiile şi alocaţiile vor creşte, iar creşterea cu doar 14% este „o minciună gogonată”.

Ludovic Orban susţine că pensiile şi alocaţiile vor fi majorate

Lodovic Orban a declarat, marţi, că pensiile şi alocaţiile vor fi majorate, dar că o creşeter cu doar 14¤ este o „minciună gogonată”. „Vom crește pensiile și vom crește alocațiile”, a spus Ludovic Orban, marți seară.

Pensiile urmează să fie majorate cu 40 de procente de la 1 septembrie. Ministrul Muncii Violeta Alexandru a dat asigurări că pensiile vor fi majorate confrorm graficului.

Mărirea pensiilor, prinsă în Buget

Ministrul Muncii a declarat că Guvernul vrea să mărească pensiile, iar banii sunt deja prevăzuţi în buget, astfel că pensionarii îşi vor încasa banii cu mărirea prevăzută.

Pensiile vor crește, sumele sunt prevăzute în buget. merg pe aceeași prezentare. Eu sunt ministrul muncii, sunt chemată să aplic legea în continuare.

Colegii mei sunt atenți la economie. Nu am alt element care să mă determine în acest moment să afirm altceva. Aşa cum este legea în vigoare, eu sunt chemată să o pun în aplicare.

Nu am, de la premier, de la Ministrul Finanţelor, până în acest moment, niciun element care să mă determine să dau un semnal de rezervă faţă de prevederile legii în vigoare”, a declarat Violeta Alexandru, pentru România TV.

În privinţa alocaţiilor nu se ştie când vor creşte şi nici nu se ştie cu cât vor creşte. Ludovic Orban a declarat că alocaţia pentru copii ar putera fi transformată în Vouchere sau chiar în scutiri de imnpozite.

Am dat un exemplu, în alte țări, pentru a stimula familiile cu mai mulți copii, există o reducere a impozitului, tot o formă de sprijin al familiei.

Se pot găsi soluții prin care să ne asigurăm că banii vor fi cheltuiți numai în interesul copilului, de exemplu, voucherele. Deocamdată n-am luat nicio decizie. Vom lua o decizie în această privință” a spus Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×