Liviu Dragnea, prima declarație. Fostul lider PSD a vorbit la Instanța Supremă unde își așteaptă eliberarea

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 10:50
Liviu Dragnea, prima declarație. Fostul lider PSD a vorbit la Instanța Supremă unde își așteaptă eliberarea GALERIE FOTO
Liviu Dragnea trebuie să execute 3 ani și 6 luni de închisoare. Sursa foto - hepta

Liviu Dragnea a făcut prima declarație de la momentul în care a aflat că trebuie să intre în închisoare și până în prezent. A făcut-o într-o zi în care ar putea primi o veste uriașă, și anume să fie eliberat.

Liviu Dragnea, prima declarație

Vă reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Mai mult de atât, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare – recursul în casaţie. Dragnea nu este singurul care vrea să fie scos din închisoare în urma acestui dosar.

Fostul lider PSD a vorbit la Instanța Supremă unde își așteaptă eliberarea

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu – fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu – fost director executiv adjunct.

La fix o oră şi zece minute din momentul în care a ajuns la ICCJ, Liviu Dragnea a ieşit din şedinţa de cameră de consiliu. Întrebat de corespondentul ProTV Andreea Marinescu cum a decurs dezbaterea, fostul lider PSD a răspuns: “Nu pot sa vorbesc, îmi pare rău”

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

A ajuns la închisoare la o zi după alegerile europarlamentare, unele pe care PSD avea să le piardă fără drept de apel. Aproape imediat, Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă și a transmis că „locul infractorilor este la închisoare”

La distanță de doar câteva ore, instanța a decis ca Liviu Dragnea să fie condamnat.  Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

La puțin timp după ce a aflat verdictul, Liviu Dragnea s-a prezentat la Penitenciarul Rahova. A stat o perioadă în carantină, după care a intrat în regim normal alături de ceilalți deținuți.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×