Liviu Dragnea, prima declarație. Fostul lider PSD a vorbit la Instanța Supremă unde își așteaptă eliberarea

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 10:50
Liviu Dragnea, prima declarație. Fostul lider PSD a vorbit la Instanța Supremă unde își așteaptă eliberarea GALERIE FOTO
Liviu Dragnea trebuie să execute 3 ani și 6 luni de închisoare. Sursa foto - hepta

Liviu Dragnea a făcut prima declarație de la momentul în care a aflat că trebuie să intre în închisoare și până în prezent. A făcut-o într-o zi în care ar putea primi o veste uriașă, și anume să fie eliberat.

Liviu Dragnea, prima declarație

Vă reamintim că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbate cererea depusă de Liviu Dragnea de anulare a condamnării de 3 ani şi 6 luni de închisoare, primită de fostul preşedinte al PSD în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mai mult de atât, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare – recursul în casaţie. Dragnea nu este singurul care vrea să fie scos din închisoare în urma acestui dosar.

Fostul lider PSD a vorbit la Instanța Supremă unde își așteaptă eliberarea

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu – fost director al DGASPC Teleorman şi Olguţa Şefu – fost director executiv adjunct.

La fix o oră şi zece minute din momentul în care a ajuns la ICCJ, Liviu Dragnea a ieşit din şedinţa de cameră de consiliu. Întrebat de corespondentul ProTV Andreea Marinescu cum a decurs dezbaterea, fostul lider PSD a răspuns: “Nu pot sa vorbesc, îmi pare rău”

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

A ajuns la închisoare la o zi după alegerile europarlamentare, unele pe care PSD avea să le piardă fără drept de apel. Aproape imediat, Klaus Iohannis a făcut o declarație de presă și a transmis că „locul infractorilor este la închisoare”

La distanță de doar câteva ore, instanța a decis ca Liviu Dragnea să fie condamnat.  Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

La puțin timp după ce a aflat verdictul, Liviu Dragnea s-a prezentat la Penitenciarul Rahova. A stat o perioadă în carantină, după care a intrat în regim normal alături de ceilalți deținuți.

 

Închide ×