Liviu Dragnea, liber! Fostul președinte PSD se va bucura de 24 de ore de libertate

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/01/2020, 19:04
Liviu Dragnea, liber! Fostul președinte PSD se va bucura de 24 de ore de libertate
Liviu Dragnea, liber pentru 24 de ore foto:hepta.ro

Chiar dacă deținuții cercetați în alte dosare nu beneficiază de zile libere, Liviu Dragnea ar putea ieși din nou în libertate, pentru 24 de ore! Comisia de Acordare a Recompenselor din Penitenciarul Rahova i-a acordat chiar astăzi o permisie de 24 de ore.

Liviu Dragnea, liber pentru 24 de ore

Ziua liberă vine după nici două luni de când Liviu Dragnea s-a aflat din nou în libertate. Atunci, ministrul Justiției a trimis control la Rahova pentru că permisia ar fi fost acordată ilegal, însă acesta a constatat legalitatea deciziei luate.

În data de 17 a fiecărei luni, în penitenciarul Rahova se analizează din oficiu situaţia deţinuţilor care ies la muncă. Dacă ei acumulează 60 de credite, din zilele muncite, un deţinut poate obţine o recompensă. Acesta poate primi fie o zi liberă, fie poate să obţină suplimentarea de pachet.

Liviu Dragnea muncește la garajul Penitenciarului Rahova

Din analiza de astăzi a reieșit faptul că Liviu Dragnea se poate bucura de o nouă zi de libertate. Dragnea a fost angajat imediat după încarcerare la garajul penitenciarului, astfel ar fi şi obţinut credite suficiente.

Fostul şef al PSD a mai obţinut o zi liberă cadou la finalul lunii octombrie, deşi legea spune clar că acei condamnaţi care sunt cercetaţi în alte dosare penale nu ar avea dreptul la o asemenea recompensă.

Actualul ministru al Justiţiei precizează că acea permisie de anul trecut, în cazul lui Liviu Dragnea, a fost acordată legal, iar o explicație ar fi că ANP nu a fost înștiințată în mod oficial că Liviu Dragnea este urmărit penal într-un alt dosar, respectiv dosarul TelDrum.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×