Victorie pentru Liviu Dragnea la Instanța Supremă! Contestația în anulare i-a fost respinsă, dar recursul în casație i-a fost aprobat în principiu! Dosarul angajărilor fictive ar putea fi rejudecat

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/12/2019, 12:53
Victorie pentru Liviu Dragnea la Instanța Supremă! Contestația în anulare i-a fost respinsă, dar recursul în casație i-a fost aprobat în principiu! Dosarul angajărilor fictive ar putea fi rejudecat GALERIE FOTO
Liviu Dragnea. foto: hepta.ro

Liviu Dragnea nu s-a resemnat și încă spune că este nevinovat și că stă degeaba după gratii! Cel puțin așa se înțelege din acțiunile sale menite să șteargă sentința de 3 ani și șase luni dată de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție.

UPDATE: Magistrații instanței supreme au decis, marți, să respingă ca inadmisibilă contestația în anulare formulată de Liviu Dragnea în dosarul DGASPC în care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Se pare că Înalta Curte de Casație și Justiție a admis însă cererea lui Liviu Dragnea și a admis judecarea recursului în casație. Prin această decizie, Liviu Dragnea a obținut o cale de rejudecare, în dosarul în care a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, potrivit hotnews.ro.
UPDATE: Înalta Curte de Casație și Justiție a respins demersul lui Liviu Dragnea, după ce fostul lider al PSD a apelat la recursul în casație pentru anularea sentinței în dosarul angajărilor fictive, în care a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare

UPDATE: Liviu Dragnea a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se discută recursul în casație solicitat de fostul președinte a PSD, în dosarul angajărilor fictive, în care a fost condamnat la 3 ani și șase luni de închisoare. VEZI IMAGINILE ÎN GALERIA FOTO

Liviu Dragnea cere să îi fie anulată condamnarea

Tot la ICCJ se va dezbate cererea depusă de fostul șef al PSD pentru anularea condamnării de 3 ani și șase luni, ce a fost primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

De asemenea, judecătorii vor dezbate o altă cale extraordinară de atac la care a apelat Dragnea pentru a scăpa de condamnare, și anume recursul în casaţie, potrivit Agerpres.

Liviu Dragnea a apelat la recursul în casație

Alţi doi inculpaţi din dosarul angajărilor fictive au depus contestaţii în anulare pentru a scăpa de pedepse. Este vorba de Floarea Alesu, fost director al DGASPC Teleorman, condamnat la 3 ani și 7 luni de închisoare, şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct, condamnată la 3 ani cu suspendare.

Liviu Dragnea a fost condamnat, pe data de 27 mai, definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×