Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 13:31
Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare
Alina Bica a primit o condamnare cu executare de 4 ani *foto: evz.ro

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată miercuri de către Curtea Supremă la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului. Condamnarea vine după ce judecata apelului în acest dosar a fost reluată ca urmare a deciziei CCR cu privire la completele de cinci. Sentinţa iniţială fusese însă tot de patru ani de închisoare.

Din ultimele informații, Alina Bica ar fi în continuare fugară și s-ar afla în Costa Rica. La începutul lunii octombrie, Elena Udrea declara, la Curtea de Apel Bucureşti, că a mai discutat în ultima perioadă cu fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi că aceasta i-ar fi spus că „nu mai calcă” în România.

Alina Bica a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare

Fugară în Costa Rica, alături de Elena Udrea, Alina Bica se află în libertate din decembrie 2018, după ce instanţa supremă a suspendat executarea pedepselor, ca urmare a admiterii în principiu a contestaţiei în anulare, după decizia Curţii Constituţionale privind compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Este vorba despre o condamnare primită de fosta șefă a DIICOT în dosarul „Bica 2”, în care aceasta este acuzată de favorizarea fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, în dosarul Romgaz-Interagro, şi a omului de afaceri Ovidiu Tender în dosarul Rafo-Carom, precum si de infracţiunea de abuz în serviciu.

De ce fapte este acuzată Alina Bica

Potrivit DNA, pe 24 septembrie 2013, DIICOT a dispus în dosarul Romgaz sechestru asigurător asupra bunurilor imobile deţinute de Adriean Videanu până la concurenţa sumei de 277.000.000 lei, inclusiv asupra a 80 de acţiuni deţinute de acesta la SC Titan Mar SA. În perioada următoare, cu ajutorul Alinei Bica, Adriean Videanu a reuşit să înstrăineze acţiunile pe care le deţinea la Titan Mar, operaţiune facilitată şi de faptul că, înainte de impunerea sechestrului, fostul ministru al Economiei a făcut demersuri pentru transformarea celor 80 de acţiuni nominative pe care le deţinea în acţiuni la purtător.

DNA mai susţine că, în cursul anului 2013, omul de afaceri Ovidiu Tender i-a cerut sprijinul Alinei Bica pentru a obţine o condamnare cu suspendare în dosarul RAFO, aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti.   Alina Bica le-a solicitat subordonaţilor săi de la DIICOT să ceară în instanţă condamnarea lui Tender la o pedeapsă cu suspendare, potrivit procurorilor DNA, arată adevărul.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×