Judecătorii de la ÎCCJ au amânat decizia în cazul lui Liviu Dragnea. Ce le-a spus fostul șef al PSD magistraților – UPDATE

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 11:55
Judecătorii de la ÎCCJ au amânat decizia în cazul lui Liviu Dragnea. Ce le-a spus fostul șef al PSD magistraților – UPDATE
ÎCCJ judecă recursul în casație al lui Liviu Dragnea. Sursa foto: romaniatv.ro

Emoții mari pentru Liviu Dragnea, care ar putea afla marți, 14 ianuarie, dacă va fi pus în libertate sau nu. Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la închisoare, însă tot această instanță îl poate pune și în libertate pe fostul președinte al PSD.

UPDATE, ora 11.56: Magistrații de la Instanța Supremă au decis să amâne pentru data de 21 ianuarie decizia în cazul fostului șef al PSD.

UPDATE, ora 10.00: Liviu Dragnea a stat la dezbateri circa 45 de minute. El le-a spus judecătorilor că stă nevinovat de luni de zile încarcerat la Rahova. Magistrații au rămas în pronunțare.

UPDATE, ora 9.01: Liviu Dragnea a fost adus cu duba, în cătușe,  la Instanța Supremă. Acesta nu a făcut dat declarații jurnaliștilor.


ÎCCJ judecă recursul în casație al lui Liviu Dragnea

Judecătorii de la Înalta Curte judecă, marți, recursul în casație al lui Liviu Dragnea. Este ultima șansă de achitare a fostului lider al PSD, conform Monitorul Justiției.

Acțiunea reacursului în casație a fost admis în principiu, iar mâine ÎCCJ îl dezbate pe fond. Prin avocații săi, Liviu Dragnea cere instanței să constate că a fost condamnat pentru o faptă neprevăzută de legea penală.

Liviu Dragnea ar putea fi eliberat

Șeful PSD Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Liviu Dragnea a fost acuzat că, în calitate de președinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de președinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe șefii Direcției de Protecție a Copilului Teleorman să le angajeze fictiv și să le mențină în funcții pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (51 de ani) și Anisa-Niculina Stoica (46 de ani).

Prejudiciul calculat de procurorii DNA s-a ridicat la suma de 108.612 lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit. Cele două femei nu s-au prezentat niciodată la locul de muncă de la Protecția Copilului în toată această perioadă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×