Cererea lui Dragnea de suspendare a executării pedepsei a fost trimisă la Înalta Curte. Fostul șef al PSD, nemulțumit de întârziere

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/02/2020, 10:44
Cererea lui Dragnea de suspendare a executării pedepsei a fost trimisă la Înalta Curte. Fostul șef al PSD, nemulțumit de întârziere

Cererea de suspendare a executării pedepsei pe care Liviu Dragnea a depus-o la Tribunalul București a fost trimisă la Înalta Curte, după ce judecătoarea a ridicat din oficiu o excepție, legată de faptul că nu ar avea competență materială să se pronunțe, transmite Agerpres.

UPDATE 13.20: Avocații lui Liviu Dragnea nu au fost de acord că această excepție și i-au cerut judecătoarei să se pronunțe în această speță.

Și Liviu Dragnea s-a arătat nemulțumit afirmând că în ritmul în care i se judecă cererea, va ajunge la final cu executarea pedepsei. ”Nu am pregătire juridică, dar constat că, după o cerere de recuzare şi o cerere de abţinere respinse, acum Tribunalul vrea să mute la altă instanţă. Cred că în ritmul ăsta o să ajungem să se judece când se va termina mandatul”, a spus Dragnea.

Abandonat de avocați

Este a treia înfățișare în acest proces prin care Liviu Dragnea vrea să scape de executarea sentinței de 3 ani și 6 luni de închisoare. Fostul președinte al Camerei este acum întemnițat la penitenciarul Rahova.

La primul termen, Liviu Dragnea a cerut recuzarea judecătorului din cauza unui protest la care acesta ar fi participat în legătură cu legile justiției, protest despre care avocații lui Dragnea susțin că ar fi putut influența imparțialitatea magistratului.

La al doilea termen, avocații lui Dragnea nu s-au prezentat. Avocata Flavia Teodosiu este în repaos medical în perioada 11-14 februarie, neputându-se prezenta la proces în apărarea lui Liviu Dragnea.

Cornel Liviu Popescu, celălalt avocat al lui Liviu Dragnea, nu s-a prezentat nici el la termenul procesului.

Ca urmare, DNA a fost de acord cu cererea de acordare a unui nou termen. Judecătoarea Manuela Orzaţă a stabilit ca judecarea contestaţiei de executare a pedepsei să fie reluată pe data de 18 februarie.

Temeiul pentru care Dragnea contestă executarea sentinței este o decizie a Curții Constituționale referitoare la completurile specializate de la Înalta Curtea de Casație și Justiție.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019,în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×