Lidl recheamă un lot de fulgi de nucă de cocos, în care s-a găsit dioxid de sulf

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
16/02/2019, 16:57
Lidl recheamă un lot de fulgi de nucă de cocos, în care s-a găsit dioxid de sulf GALERIE FOTO
Lidl a retras de la vanzare nuca de cocos

Compania Lidl România retrage de pe piaţă un lot întreg de fulgi de nucă de cocos, produs valabil până în 21.11.2019, în care s-a detectat dioxid de sulf, care poate provoca reacţii puternice la persoanele alergice la sulfiţi! Așadar, după retragerea zahărului de pe rafturi, al somonului, cumpărat de români, apoi înapoiate magazinelor respective, acum a venit rândul fulgilor de mucă de cocos.

”Lidl România recheamă preventiv produsul „Belbake Fulgi nucă cocos, 200g“ cu termenul de valabilitate 21.11.2019 şi lotul 34188. S-a constatat că produsul afectat conţine conservantul dioxid de sulf nedeclarat pe etichetă. Din cauza posibilelor reacţii alergice la ingerare, clienţii cu alergie la sulfiţi ar trebui să ţină cont neapărat de retragere şi să nu consume în niciun caz produsul”, a transmis, vineri, 15 februarie, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Un loc întreg de fulgi de nucă de cocos retras de la vânzare din cauza sulfiților

Persoanele care nu sunt alergice la sulfiţi pot consuma produsul fără probleme, asta dacă știu la ce sunt alergici și la ce nu sunt. Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Incidentul vine la cțteva zile după ce un alt magazin a retras de la raft un anumit tip de zahăr, care conținea și alte corpuri, în afară de inofesivele cristale de zahăr.

nuca de cocos retrasa
Nuca de cocos retrasa de la vanzare contine sulfiti

Apă, zahăr, nucă de cocos contaminate

Mega Image a pus la vânzare zahăr brut nerafinat Solaris, dar ulterior, după o informare provenită de la furnizorul SC Radix SRL, a hotărât să-l scoată rapid de la vânzare! Furnizorul SC Solaris Plant Srl a inițiat o retragere a loturilor de produs menționat mai sus deoarece există suspiciunea de prezență a unor corpuri străine!

Scandalul nucii de cocos și al zahărului vine la câteva zile după cel al apei potabile din București! Râul Argeş a fost poluat cu o mare cantitate de amoniu, iar primarul Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), că primăria nu a fost informată despre acest lucru. De precizat că râul Argeş alimentează o mare parte a municipiului Bucureşti cu apă potabilă!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×