Liderul USR, Daniel Barna: “Este cea mai mare dramă națională!”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
25/07/2019, 11:27
Liderul USR, Daniel Barna: “Este cea mai mare dramă națională!” GALERIE FOTO
Dan Barna este nemulțumit de felul în care statul tratează diaspora. Sursa foto - Inquam Photos / Adriana Neagoe

Liderul USR, Daniel Barna a tras un serios semnal de alarmă. Acesta spune că stabilirea românilor în alte țări reprezintă ”cea mai mare dramă naţională din ultimii 30 de ani”. ”Confruntaţi cu sfidarea din partea politicienilor şi alungaţi de focarele de corupţie endemică, românii au declanşat un adevărat exod care pare tot mai greu de oprit”, a transmis candidatul la prezidențiale.

Liderul USR, Daniel Barna, semnal de alarmă

Dan Barna afirmă că în acest moment trebuie să corectăm relaţia cu românii din străinătate şi să favorizăm întoarcerea lor acasă. Candidatul Alianţei USR-PLUS la alegerile prezidenţiale propune eliminarea furtului din bani publici, scutiri de impozit pentru cei care revin în ţară şi majorarea subvenţiilor pentru fermele mici şi medii ca prime măsuri.

”Tot mai mulţi români pleacă şi se stabilesc în afara graniţelor. Plecarea oamenilor este cea mai mare dramă naţională din ultimii 30 de ani, iar ultimele statistici nu sunt deloc îmbucurătoare. România rămâne o ţară de emigrare, cu cea mai mare rată de creşterea anuală a populaţiei din diaspora şi cu una dintre cele mai numeroase diaspora la nivel mondial. De trei decenii, românii pleacă, unii dintre ei pentru a nu se mai întoarce niciodată.

Liderul USR, Daniel Barna, semnal de alarmă. Dan Barna
Dan Barna a propus câteva măsuri pentru readucerea oamenilor în țară. Sursa foto – facebook

Ce mesaj a transmis liderul USR

Confruntaţi cu sfidarea şi marginalizarea din partea politicienilor şi alungaţi de focarele de corupţie endemică care au parazitat România post-decembristă, românii au declanşat un adevărat exod care pare tot mai greu de oprit”, a postat Dan Barna pe o rețea de socializare. ”Clasa politică a ignorat până acum acest aspect şi a marginalizat ceea ce este cel mai probabil cel mai numeros sector al populaţiei României, încălcându-le, nu de puţine ori, drepturile şi încercând să limiteze rolul lor în viaţa politică a României.

Limitarea emigraţiei este cea mai mare provocare cu care ne confruntăm astăzi, însă avem nevoie şi de programe prin care să corectăm relaţia cu românii din străinătate şi să favorizăm întoarcerea lor acasă. Trebuie create structuri prin care românii din Diaspora să fie informaţi şi să participe la cât mai mulţi acţiuni de integrare. Limitele Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, în forma actuală, sunt evidente. Încredinţarea atribuţiilor de coordonare a politicilor privind românii din Diaspora trebuie acordată la un nivel de responsabilitate ridicat, eventual unui viceprim-ministru, într-o structură guvernamentală optimizată, dublată, în perspectivă, de agenţii guvernamentale specifice”, a mai scris liderul USR.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×