Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis! Donald Trump a făcut anunțul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/10/2019, 16:45
Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis! Donald Trump a făcut anunțul GALERIE FOTO
Anunțul a fost făcut de președintele SUA, Donald Trump. Sursa foto - facebook

Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis într-un raid în nord-vestul Siriei care l-a vizat. Anunțul a fost făcut chiar de prședintele Statelor Unite ale Americii Donald Trump. Mai exact, Al-Baghdadi s-a sinucis în timpul raidului american, detonându-şi o vestă încărcată cu explozivi. Acesta s-a omorât pe el, dar şi trei dintre copiii săi. Forţele speciale americane au efectuat un ”îndrăzneţ raid nocturn” şi şi-au îndeplinit misiunea, a precizat Trump.

Liderul ISIS Abu Bakr al-Baghdadi a fost ucis!

Cel mai puternic om de pe planetă a avut o intervenție către naţiune, la Casa Albă, în Sala Diplomatică (Diplomatic Room). Niciun militar american nu a fost ucis, însă unii dintre susţinătorii lui al-Baghdadi au fost omorâți, îndeplinind astfel cel mai important obiectiv în domeniul securităţii naţionale al adminsitraţiei sale, a adăugat el. Liderul SI a murit după ce a fugit într-un tunel din care nu exista ieşire.

Când a înțeles ce se întâmplă și mai ales faptul că nu mai are scăpare a detonat o vestă încărcată cu explozivi, omorând împreună cu el trei dintre copiii săi. Trump a descris raidul american din Siria în care a fost ucis unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume. El a apreciat că al-Baghdadi şi-a petrecut ultimele momente din viaţă în frică şi că liderul SI s-a ”smiorcăit şi a plâns” şi a murit ca ”un laş, fugind şi plângând”.

Donald Trump a făcut anunțul

Trump şi-a pregătit terenul acestui anunţ printr-un tweet. Cu doar 24 de ore în urmă, președintele SUA anunţa că ”ceva foarte important tocmai s-a întâmplat!”. El a precizat că Statele Unite au primit o identificare imediată şi pozitivă a cadavrului şi a apreciat că lumea este, în prezent, un loc mult mai sigur. Presa americană a dezvăluit că liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi a fost ţinta unei operaţiuni militare nocturne a Statelor Unite, în nord-vestul Siriei, în cursul căreia acesta ar fi fost ucis.

Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), comandouri americane au fost aduse cu elicopterul şi debarcate în noaptea de sâmbătă spre duminică în vederea unei ”operaţiuni vizând lideri de rang înalt SI”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×