Liberalii „fură” un om de la ALDE! Toma Petcu, fost ministru al Energiei se alătură grupului PNL din Camera Deputaţilor

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
25/02/2020, 14:17
Liberalii „fură” un om de la ALDE! Toma Petcu, fost ministru al Energiei se alătură grupului PNL din Camera DeputaţilorGALERIE FOTO
Toma Petcu trece în barca PNL-ului în Camera Deputaților. Sursa foto - facebook

Liberalii „fură” un om de la ALDE! Mai exact, deputatul Toma Petcu, preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE Giurgiu şi fost ministru al Energiei în Guvernele Grindeanu şi Tudose a spus pas ofertei actualului partid. Acesta a anunţat că depune cererea de intrare în grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor.

Liberalii „fură” un om de la ALDE!

Toma Petcu a precizat pe o rețea de socializare că a lucrat din 2014 alături de Călin Popescu Tăriceanu ”pentru construirea unui partid puternic, care să reprezinte o soluţie coerentă politic pentru România”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Deputatul spune însă că, între timp, lucrurile s-au mai schimbat și partidul ”dă semnale contradictorii, învârtindu-se de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga”, iar acest fel de a face politică nu îl reprezintă.

Toma Petcu, fost ministru al Energiei se alătură grupului PNL din Camera Deputaţilor

”Întotdeauna mi-am făcut datoria conform propriei conştiinţe, fără să accept vreodată arbitrariul sau măsurile de forţă.

Rezultatele organizaţiei noastre teritoriale de la Giurgiu au arătat că ne-am implicat şi am muncit foarte bine, astfel încât în toate competiţiile electorale între filialele judeţene ale ALDE am fost pe primul loc, atât în 2016, cât şi în 2019 şi acesta este meritul întregii noastre echipe.

Am fost de acord, mi s-a părut firesc în contextul anului 2016, să formăm coaliţia cu PSD. Au apărut apoi derapajele în actul de guvernare şi au fost foarte multe posibilităţi când puteam să ieşim de la guvernare.

Nu am făcut acest lucru, iar atunci când a fost hotărâtă în sfârşit această soluţie politică, am demonstrat fragilitatea noastră în faţa PSD-ului prin pierderea unor colegi şi a PSD-ului, care a pierdut guvernarea”, a scris  Toma Petcu.

”De la înfiinţarea PLR şi apoi a ALDE ne-am asumat rolul de busolă politică, de partid care să nu-i lase pe marii jucători politici să-şi piardă controlul.

Acum chiar partidul meu dă semnale contradictorii, învârtindu-se de la stânga la dreapta, de la dreapta la stânga, iar acest fel de a face politică nu mă reprezintă.

Aşadar, cumpănind cu mare atenţie valorile, principiile în care cred şi utilitatea publică a demersului meu, vă anunţ că am decis să-mi depun cererea de intrare în grupul parlamentar PNL din Camera Deputaţilor”, a mai scris Toma Petcu pe pagina de Facebook.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×