Liberalii anunță 99% șanse pentru anticipate în iunie. “Oportunismul parlamentarului anonim va ajuta la declanșarea anticipatelor”.

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
14/02/2020, 23:03
Liberalii anunță 99% șanse pentru anticipate în iunie.  “Oportunismul parlamentarului anonim va ajuta la declanșarea anticipatelor”.
Sunt şanse mari ca alegerile anticipate să fie declanşate în luna iunie

Luna iunie va aduce în România alegeri anticipate în proporţie de 99%, anunţă deputatul Ovidiu Raeţchi. Liberalul a dat 99% şanse alegerilor anticipate, în contextul în care apar tot mai multe argumente pentru a susţine asta, cum ar fi eficienţa guvernului sau reala legitimitate.

Liberali anuţă şanse mari ca alegerile anticipate să fie declanţate în Iunie

Luna iunie va aduce alegeri anticipate în proporţie de 99%, a declarat Ovidiu Raeţchi, deputat PNL. “Argumentul folosit îndeobște de cei care cred ca alegerile anticipate sunt imposibile este acesta: parlamentarii nu vor accepta să-si piardă privilegiile.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Si acest argument e foarte corect, mai ales pentru masa amorfă de aplaudaci fără carieră aduși de Dragnea în Parlament în 2016. Dar exista un element special care trebuie luat în calcul în actualul context: timpul.

„Oportunismul parlamentarului anonim va ajuta la declanșarea anticipatelor”

Nu vorbim despre doi sau trei ani de mandat, ci despre câteva luni, probabil cinci. Exista vreun beneficiu pentru care pesedistii de pluton, care nu s-au remarcat cu nimic și care în mod normal ar pleca acasa, ar fi dispuși să își sacrifice privilegiile în negocierea cu Ciolacu și Stănescu?

Ei bine, da – în fapt anticipatele sunt pentru toți acești parlamentari șterși o șansă nebănuită de a mai avea ceva de negociat.

Pentru a conta pe disciplina lor, Ciolacu e obligat să îi bage în seamă, să le ofere o nesperată oportunitate la liste parlamentare și locale. Pe scurt, e unul din acele rare momente în care tocmai egoismul și oportunismul parlamentarului anonim – cel care făcea imposibile anticipatele – ajută, în mod paradoxal, la declanșarea lor.

Acest argument de realpolitik era singurul care mai trebuia bifat pentru a avea o șansă reală de a ajunge la anticipate. În rest, toate argumentele care țin de decență, eficiență în guvernare, legitimitate reală – toate pledează de multă vreme pentru alegeri anticipate.

În aceste condiții, e tot mai clar: în iunie vom avea, cu o precizie de 99%, alegeri anticipate!”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×