Lia Olguța Vasilescu: „Văd că tot caută unii câte ceva de criticat prin legea pensiilor și nu prea găsesc”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/10/2018, 10:23
Lia Olguța Vasilescu: „Văd că tot caută unii câte ceva de criticat prin legea pensiilor și nu prea găsesc” GALERIE FOTO
Lia Olguța Vasilescu, despre pensii dublate

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut public faptul că dublarea punctului de pensie se va face în interiorul mandatului PSD, începând cu anul 2021, iar mai apoi urmând să vină noua formulă.

De asemenea, aceasta a răspuns cu această ocazie și criticilor care au vehiculat ca pensiile se dublează în 2021, când partidul nu mai este la putere. Ministrul Muncii a exemplificat și demonstrat concret că sumele care vor fi dublate vor fi cuprinse în cursul anilor din interiorul mandatului PSD.

Lia Olguța Vasilescu, despre dublarea pensiei

Ministrul Muncii a făcut declarații cu privire la pensiile crescute. Guvernul a adoptat într-o ședință, miercuri, 10 octombrie, proiectul nou al Legii Pensiilor. Documentul conține și avizul Consiliului Econimic și Social. Lia Olguța Vasilescu a exemplificat clar, cu câteva calcule, pentru a nu mai putea fi interpretabil, situația dublării pensiilor în interiorul mandatului.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, despre punctul de pensii dublat
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, despre punctul de pensii dublat

„Văd că tot caută unii câte ceva de criticat prin legea pensiilor și nu prea găsesc. Și atunci au ieșit cu minciuna ca PSD dublează pensiile prin legea asta, dar abia in 2021, când nu mai e la putere. Adică lăsăm greul pe umerii altora care se și văd guvernând… ? Pai, hai sa vedem exact cum stă treaba:

-2016- punct de pensie 871 lei,
-2017-punct de pensie Ianuarie – 917 lei și Iunie – 1000 lei,
-2018- punct de pensie 1100 lei,
-2019-punct de pensie 1265 lei,
-2020- punct de pensie 1775 lei.
871 (2016) x 2= 1742 lei ar fi trebuit sa fie in 2020 ca sa se dubleze, dar va fi 1775. Deci nu după 2020 când ni se încheie mandatul și vin alții ?, ci chiar în interiorul mandatului nostru se dublează punctul de pensie! Din 2021 intră noua formula și există o creștere și din aplicarea acesteia! Dar dublarea se face ÎN INTERIORUL MANDATULUI NOSTRU!”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, despre situația pensiilor, dar și despre criticile din exterior.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×