Leul, în scădere ușoară după ce moțiunea de cenzură a trecut. Valorile monedei naționale pe piața interbancară

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 18:28
Leul, în scădere ușoară după ce moțiunea de cenzură a trecut. Valorile monedei naționale pe piața interbancară GALERIE FOTO
Leul, în scădere ușoară după ce moțiunea de cenzură a trecut. Sursa foto: europafm.ro

Leul a înregistrat o ușoară scădere în fața principalelor valute, imediat după ce Parlamentul a votat moțiunea de cenzură în urma căreia Guvernul Dăncilă a picat. Potrivit libertatea.ro, atât cursul pentru euro, cât și cel pentru dolarul american a crescut.

Leul, în scădere ușoară după ce moțiunea de cenzură a trecut

Banca Națională a României a cotat moneda euro la ora 13:00 la 4,7498,, însă imediat după ce Guvernul a căzut acesta se tranzacționa la un curs de 4,7546 lei, cu 0,0048 de lei mai mult. Și dolarul american s-a apreciat față de cotația de la ora 13:00 dată de Banca Națională a României.

Banca Centrală a cotat moneda americană la 4,3074 lei, însă imediat după căderea Guvernului se tranzacționa la un curs de 4,3131 lei.

Leul, în scădere ușoară după ce moțiunea de cenzură a trecut
Leul, în scădere ușoară după ce moțiunea de cenzură a trecut. Sursa foto: bihoreanul.ro

”Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD”

Guvernul PSD Viorica Dăncilă a fost demis de plenul Parlamentului, care a aprobat joi moțiunea de cenzură depusă de opoziție cu 238 de voturi ”pentru” și cinci „împotrivă”. Votul a fost secret, cu bile. Pentru a trece moțiunea de cenzură erau necesare 233 de voturi.

„Moțiunea de cenzură a trecut. Au fost și colegi care au trădat. Nu este o problemă. Plecăm cu datoria împlinită, am reușit să îndeplinim foarte multe obiective din programul de guvernare. Le doresc celorlalți să vină în plen cu o nouă formulă guvernamentală. Fac apel la președintele României să nominalizeze cât mai curând un premier, astfel încât să-și asume guvernarea”, este prima reacție a lui Dăncilă, după ce Guvernul a picat.

Președintele României a salutat votul din Parlament și le-a mulțumit celor care au votat pentru căderea Guvernului Dăncilă. „Rezolvat! Astăzi a câștigat România. Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost întru totul și pe deplin respectat Căderea guvernului PSD e rezultatul firesc al întregii societăți față de abuzurile acestui guvern. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD”, a declarat președintele Iohannis, de la Palatul Cotroceni, după ce Guvernul Dăncilă a fost demis prin moțiune de cenzură.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×