Legea care trage pe dreapta Uber și Bolt! Tarifele au crescut simțitor și șoferii sunt disperați

în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 12:00
Legea care trage pe dreapta Uber și Bolt! Tarifele au crescut simțitor și șoferii sunt disperați GALERIE FOTO
Uber și Bolt au rămas fără șoferi. Sursa foto - Laura Dale/PA Wire/dpa

A apărut legea care poate trage pe dreapta Uber și Bolt! Astfel, cursele comandate în aplicaţii de ridesharing costă mai mult. Se întâmplă lucrul acesta pentru că numărul maşinilor a scăzut, iar mulţi şoferi s-au retras pentru că nu au actele în regulă.

Legea care trage pe dreapta Uber și Bolt!

Nu se termină aici problemele – de la începutul lunii, şoferii din platformele de ridesharing sunt amendaţi cu 5.000 de lei dacă nu își pun toate actele în ordine.

„Maşinile au rămas mai puţine pe stradă şi atunci tarifele au crescut. E o logică normală. Mulți dintre conducătorii auto nu au actele în regulă și atunci s-a întâmplat lucrul acesta. ”, a declarat un şofer.

Tarifele au crescut simțitor și șoferii sunt disperați

Sunt și vești bune – clienţii au şi de câştigat, pentru că noua lege obligă şoferii de ridesharing să aibă acte care să ateste că ştiu meserie, au maşini sigure şi pot să despăgubească pasagerul în cazul unor accidente.

„Nu s-a ştiut niciodată de ce documente e nevoie. Legea care a intrat în vigoare acum spune negru pe alb ce acte trebuie să aibă şoferul”, a spus Cătălin Codreanu, preşedintele Coaliţiei pentru Economia Digitală.

„E vorba de atestatul care ne dă dreptul să practicăm meseria asta.Pentru…E vorba de un atestat pentru transportul în regim de închiriere.

Ecusonul de la platforma pe care activezi, în cazul meu, Uber, copia conformă a licenţei de transport în regim alternativ, asigurarea pentru persoane şi bagaje, plus asigurarea obligatorie.

Cam acestea ar fi documentele…Şi, ăăă, trebuie să facem revizia tehnică periodică la şase luni. Asta e, practic, ecusonul care vă arată dumneavoastră că eu sunt atestat să fac treaba asta.Trebuie pus undeva la vedere, astfel încât poliţiştii să-l poată repera uşor.Şi în rest, să avem spor la comenzi”, a spus un alt şofer.

Trebuie specificat că până în prezent nu mai puțin de 20.000 de şoferi au obţinut autorizaţii pentru transport în regim de închiriere şi câteva mii depun acum actele care costă 1.000 de lei. Şoferii spun că investiţia merită.

„Îmi plac şoferii, sunt de treabă, mai purtăm conversaţii, de ce nu, şi sunt de calitate”, spune și un client ridesharing. „E foarte rapid şi vine imediat”, a reacționat un altul.  Legea care impune condiţii drastice şoferilor din ridesharing a fost aprobată anul trecut, după proteste de amploare ale taximetriştilor.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×