Lămâia nu te vindecă de coronavirus! Ministerul Sănătății, campanie de informare în contextul epidemiei de COVID-19: „Altfel, ceaiul de lămâie are gust bun, ne place și nouă”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
13/03/2020, 15:54
Lămâia nu te vindecă de coronavirus! Ministerul Sănătății, campanie de informare în contextul epidemiei de COVID-19: „Altfel, ceaiul de lămâie are gust bun, ne place și nouă”
Ministerul Sănătății avertizează că lămâile nu pot preveni sau vindeca infecțiile cu coronavirus. Sursa foto: pinterest.com

De teama coronavirusului, românii au golit  rafturile cu produse din hipermarketuri, la mare căutare în ultimele zile fiind fructele și, în special, lămâile. Dacă nu ați aflat încă de ce, ei bine, trebuie să știți că în mediul online a devenit viral un mesaj conform căruia acesta ar fi „leacul minune” în cazul infectării cu agentul patogen denumit științific COVID-19.

Românii au golit rafturile cu lămâi din magazine, convinși că acestea îi pot vindeca de coronavirus. Totul a pornit de la un mesaj devenit viral pe Facebook

Concret, un așa-zis profesor doctor din China pretinde că lămâia tăiată în apă caldă se poate dovedi un aliat de nădejde în lupta împotriva virusului care a  provocat panică la nivelul întregii lumi.

Tăiați lămâia în trei părți puneți-o într-un pahar, apoi turnați apă fierbinte peste, transformând-o astfel în apă alcalină. Trebuie băută în fiecare zi”, se arată în postarea publicată de cea care se recomandă drept Laila Ahmadi, profesor doctor la Facultatea de Științe Medicale, din cadrul Universității Zanjan.

La vederea acestui mesaj publicat pe rețele de socializare, oamenii din toate colțurile lumii, printre care și numeroși cetățeni români, s-au îngrămădit la magazine, golind rafturile cu citrice, chiar dacă nu s-a dovedit științific existența vreunei legături între consumul de lămâi și coronavirus.

Trebuie spus, însă, că citricele contribuie, totuși, la întărirea sistemului imunitar, dar într-o mică măsură, doza zilnică maximă de Vitamina C recomandată pentru un adult fiind de 1000 mg.

Ministerul Sănătății avertizează: „Consumul de lămâie nu previne și nu vindecă infecția cu coronavirus”

Totodată, Ministerul Sănătății a demarat o campanie de informare cu privire la acest aspect, explicând foarte clar că lămâile, chiar dacă au nenumărate beneficii, nu pot servi drept leac pentru agentul patogen care a infectat sute de mii de persoane din întreaga lume.

Altfel, ceaiul cu lămâie are gust bun, ne place și nouă”, adaugă, cu umor, reprezentații instituției conduse de Victor Costache.

Informația potrivit căreia consumul de lămâie și apă fierbinte poate preveni diverse boli circulă pe internet de mai mulți ani, sub diverse forme. Această informație a fost preluată și adaptată infecției cu coronavirus, fără a exista, însă, vreo dovadă științifică.

Consumul de lămâie (proaspătă sau în apă fierbinte) nu previne şi nici nu vindecă infecţia cu coronavirus. Altfel, ceaiul cu lămâie are gust bun, ne place și nouă”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×