La două zile de la pădurarul ucis, un alt coleg de-al său a fost bătut de gangsterii lemnului

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
18/10/2019, 20:26
La două zile de la pădurarul ucis, un alt coleg de-al său a fost bătut de gangsterii lemnului
Un pădurar din Suceava a fost bătut și amenințat cu moartea de un om de afaceri din zonă. Sursa foto: news.ro

Un pădurar dintr-o localitate maramureșană a fost împușcat de hoții de lemn, iar un altul din județul Dolj a fost atacat. La mai puțin de două zile de la aceste incidente un pădurar din Suceava a fost atacat în plină zi. Hoții de lemne nu mai au nicio frică, mai ales că în curând va veni frigul și au nevoie de o sursă de încălzire.

Un pădurar din Suceava a fost bătut crunt și amenințat cu moartea

Răzvan Cenușă este unul dintre pădurarii care se ocupă de Ocolul Silvic Moldovița din județul Suceava. Bărbatul a acordat un interviu în urmă cu două săptămâni legat de furturile de lemn care au loc ca-n codru. Investigația condusă de reporterii Recorder a scos la iveală faptul că semnătura pădurarului a fost falsificată de mai mulți colegi din Ocolul Silvic și de atunci lucrurile au început să fie tensionate. Pădurarul a semnalat acest lucru la poliție, iar acum a fost atacat în plină zi de un om de afaceri local.

Pădurarul a fost atacat într-o vulcanizare din Moldovița de un om de afaceri care are legături cu mafia lemnului. Bătăușul nu s-a sfiit și a împărțit pumni și picioare, iar pădurarul a declarat că a fost amenințat și cu moartea. „M-a bătut pentru că din cauza mea a plecat Zlei și din cauza mea sunt controale în pădure. A zis că nu se lasă până nu mă omoară”, a declarat Răzvan Cenușă pentru site-ul legeacodrului.ro.

Pădurarul a fost amenințat cu moartea
Un pădurar din Suceava a fost bătut după ce a făcut dezvăluiri într-o anchetă. Sursa foto: recorder.ro

După ancheta Recorder șeful Ocolului Silvic și-a dat demisia

După ce Răzvan Cenușă a reclamat la poliție faptul că i-a fost falsificată semnătura patronii locali au intrat în alertă. Se pare că această reclamație a fost percepută ca un act de trădare. Șeful Ocolului Moldovița Georgel Zlei și omul lor de încredere și-au dat demisia după ce ancheta Recorder a făcut mai multe dezvăluiri.

„Plecarea lui Georgel Zlei din fruntea Ocolului Moldovița nu a fost pe placul clanurilor din comună, care s-au văzut deodată lipsite de omul numărul unu, de o adevărată bază a piramidei tăierilor ilegale. Și de aici, aproape evident, s-a trecut la repercusiuni. Pentru că cine deschide gura, trebuie să plătească în Moldovița”, a declarat președintele Asociației Moldovița Tiberiu Boșutar pentru recorder.ro.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×