La asta sigur nu te-ai fi așteptat! Un papagal latră laolaltă cu câinii pentru a proteja casa stăpânului VIDEO

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
14/05/2020, 18:03
La asta sigur nu te-ai fi așteptat! Un papagal latră laolaltă cu câinii pentru a proteja casa stăpânului VIDEO
Acest papagal latră alături de câinii care apără casa stăpânului. Sursa foto: Captură VIDEO

Dacă ești convins că le-ai văzut pe toate și nu te mai poate surprinde nimic pe lumea asta, gândește-te de două ori, pentru că imaginile pe care ți le vom prezenta în continuare te vor lăsa cu gura căscată. Și nu o spunem doar noi, ci și toate cele câteva mii de persoane care le-au văzut și le-au distribuit prietenilor.

O pasăre latră împreună cu cei trei cățeluși pentru a proteja casa stăpânului

Înainte de toate, vă propunem un scurt exercițiu de imaginație. Ce credeți că se va întâmpla cu un papagal dacă va crește de mic printre câini?

Ei bine, în cazul în care nu v-ați dat seama deja, vă răspunde un bărbat din orașul Roodepoort, din Africa de Sud, a cărei pasăre a adoptat imediat comportamentul patrupezilor cu care conviețuiește.

În timp ce aceștia latră de zor la poartă, pentru a-i îndepărta pe eventualii intruși, lângă ei își face apariția inteligentul papagal și începe imediat să latre.

Din spusele autorului videoclipului, acesta locuiește în familia sa de aproape 19 ani, timp în care a învățat să imite atât oamenii, cât și câinii.

Nu e de mirare, având în vedere că nimfele, specii de păsări extrem de inteligente, au tendința să reproducă sunete și chiar gesturi ale persoanelor sau animalelor cu care locuiesc. În doar câteva minute de la publicare, videoclipul a strâns mii de like-uri din partea internauților, cărora nu le-a venit să creadă că așa ceva poate fi posibil.

Ăsta de aici, fără îndoială, este unul dintre cele mai bune videoclipuri pe care le-am văzut vreodată. Pot închide internetul pentru totdeauna acum.

Vă rugăm să porniți sunetul pentru a auzi o pasăre lătrând, protejându-și casa alături de restul familiei sale. Sunt mort. Pur și simplu mort”, a scris bărbatul în dreptul filmulețului postat pe contul său de Facebook.

Există pasărea care latră în loc să cânte

Cu siguranță ați auzit până acum despre așa numita Antpitta avis canis Ridgley, o specie de pasăre extrem de rară descoperită în vara lui 1918 de ornitologul Robert S. Ridgley, în Ecuator. Vorbim despre o pasăre care arată întocmai ca o rață îndopată pe catalige și latră mai ceva ca un câine.

Da, ați auzit bine. În locul trilurilor cu care sunteți obișnuiți, aceasta scoate sunete specifice mai degrabă companionilor cu patru picioare. Au fost semnalate treizeci dintre aceste păsări alb-negre, cu picioare lungi, care latră. Se pare că au trecut nedetectate pentru că trăiesc în zone izolate și nu cântă niciodată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×