Imaginea cu acest papagal a devenit virală pe internet! N-ai să ghiceşti care este motivul

Raluca Ogaru   
în Reality show
07/04/2018, 14:23
Imaginea cu acest papagal a devenit virală pe internet! N-ai să ghiceşti care este motivul GALERIE FOTO
Tânăra care a  postat imaginea este medic veterinar la un cabinet veterinar din Popeşti-Leordeni. Tânăra a fost impresionată de povestea unui papagal care a încăput pe mâinile ei, mai mult mort decât viu.
 
„Uitaţi-vă la Maya. Este un papagal din specia Psittacula eupatria, cunoscut sub denumirea de Marele Alexander. Dincolo de bucuria şi sufleţelul ei entuziasmat, Maya este de fapt foarte bolnavă. Are 2 luni şi jumătate, iar rinichii ei sunt praf. A fost cumpărată de la un „mare crescător” din ţară, care a dat proprietarilor următoarele indicaţii, citez: „Pe piept nu are nimic, nu e de dat importanţă. Nu îi daţi apă la discreţie, nu are nevoie. E de ajuns praful cu apă pe post de hrană dimineaţa şi seara. Oricum, orice ar fi, nu o duceţi la veterinar, pentru că nu va şti ce să îi facă.”
Să traducem cele menţionate mai sus. Deţinerea în captivitate de astfel de animale se poate face numai cu avizul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), asta după ce se îndeplinesc o serie de condiţii speciale. Cum nici pet-shopurile şi nici crescătorii care se trezesc peste noapte mari specialişti nu deţin un astfel de aviz, acest comerţ ilegal înfloreşte. Nimeni nu oferă acte, documente care să ateste provenienţa acestor animale, dar banii sunt mulţi şi circulă. Încurajrea proprietaruilor de a nu duce animalul la veterinar este de fapt forma voalată a rugăminţii „te rog eu nu mă da de gol că fac măgării.”.
Din acest motiv, Maya nu a băut apă ca o pasăre normală până la 2 luni şi jumătate, pentru că „nu era nevoie”. Tot din acest motiv toxinele s-au adunat în organism, dând naştere la o cădere progresivă a penajului şi eliminarea ureei prin piele. Maya nu a mâncat seminţe sau fructe, corespunzătoare necesităţilor nutriţionale speciei, pentru că „praful cu apă era de ajuns.” În fuga nebună după bani, nişte suflete nevinovate ca Maya ajung să se zbată între viaţă şi moarte. Şi uite aşa, încă o dată, medicii veterinari fac zeci de ani de şcoală şi pregătire suplimentară degeaba, căci şmecheria şi hoţia îi împiedică să salveze omenirea.”,  a transmis ea in mediul virtual. 
 
Imediat, imaginea cu acel papagal a devenit virală, ea fiind distribuită de sute de utilizatori de internet şi adunând comentarii nenumărate.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×