Kovesi, în pericol? SPP a luat măsuri extreme de protecție în timpul audierilor de la Parchet

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 17:43
Kovesi, în pericol? SPP a luat măsuri extreme de protecție în timpul audierilor de la Parchet GALERIE FOTO
Laura Codruta Kovesi spune ca noul dosar deschis pe numele sau este unul mediatic

Serviciul de Protecție și Paza a luat măsuri extreme de protecție înainte și după audierea Laurei Codruța Kovesi la Parchetul General. Fosta șefă a DNA este cercetată penal de Secția care investighează infracțiunilor din justiție pentru constituire de grup infracțional organizat și participare la represiune nedreaptă.

Kovesi, în pericol? Măsurile luate de SPP

Fosta șefă a Departamentului Național Anticorupție a sosit joi, 7 martie, la Parchetul General însoțită de ofițerul SPP care îi asigură, de obicei, protecția, iar angajații serviciului secret au veriicat clădirea și locul unde au avut loc audierile.

Potrivit unor surse din Parchetul General, citate de Antena 3, astfel de măsuri nu ar mai fi fost luate cu prilejuri audierii unor foști și actuali demnitari ai statului român. Mai mult, la ieșirea Laurei Codruța Kovesi după 5 ore de audieri, poliția a blocat traficul în zonă.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată joi.
Laura Codruța Kovesi a fost audiată joi.

Ingrid Mocanu: Kovesi a mințit

Avocata Ingrid Mocanu susține că Laura Codruța Kovesi a mințit în dialogul cu presa. „Vreau să vă dau o informație din interior, care nu se știa până acum. Știți că a ieșit doamna Kovesi și a spus că dintr-o dată, în timp ce domnia sa stătea într-un birou și își citea dosarul, au năvălit vreo 10 avocați peste dânsa și dintr-o dată a fost făcută suspectă cu cei 10 avocați care au întrerupt-o din citirea dosarului. Este o minciună sfruntată”, a povestit Ingrid Mocanu.

„Eu am fost unul dintre avocați. Noi am fost duși într-o primă fază așa cum se procedează în toată lumea, în încăperea unde urmează să se deruleze actul de procedură pentru care am fost convocați. Nici nu știam despre ce dosar e vorba. Ni s-a spus că se efectuează acte în dosarul 21. Ne-am prezentat șapte sau opt avocați, ne-am așezat pe scaune, în spatele mesei în care a fost chemată. Domnia sa a întârziat puțin pentru motive obiective și a intrat în timp ce noi toți eram așezați pe scaune în spatele domniei sale. Deci nu a năvălit nimeni peste dânsa”, a mai spus avocata.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×