Klaus Iohannis va colabora cu premierul Viorica Dăncilă: „Fără consens, aderarea la Schengen nu e posibilă”

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 12:56
Klaus Iohannis va colabora cu premierul Viorica Dăncilă: „Fără consens, aderarea la Schengen nu e posibilă”
Klaus Iohannis va colabora cu premierul Viorica Dăncilă „Fără consens, aderarea la Schengen nu e posibilă”

Klaus Iohnnis va lucra cu Viorica Dăncilă, pentru ca România să intre în Spațul Schengen. Pentru a face posibilă această aderare, șeful statului și Guvernul trebuie să facă „câteva progrese” pentru a-i convinge pe unii dintre partenerii săi.

Klaus Iohannis s-a aflat la Palatul Cotroceni pentru a-l primi pe președintele Sloveniei, Borut Pahor. Președintele a fost întrebat despre obținerea unui consens în rândul statelor care se opun intrării României în Spațiul Schengen, precum Olanda.

Klaus Iohannis este fata să colaboreze cu Viorica Dăncilp pentru aderarea în Schengen

Klaus Iohannis va colabora cu premierul Viorica Dăncilă „Fără consens, aderarea șa Schengen nu e posibilă”
Klaus Iohannis va colabora cu premierul Viorica Dăncilă „Fără consens, aderarea la Schengen nu e posibilă”

„Toată lumea este de acord că locul României este în Schengen. Cei mai convinși suntem noi, fiindcă aderarea României la Spațiul Schengen ar îmbunătăți clar securitatea Spațiului Schengen. Însă până acolo este nevoie să convingem pe unii dintre prietenii și partenerii noștri, dar este nevoie în același timp să facem noi câteva progrese. Dacă și una și alta se va întâmpla în viitorul apropiat, avem șanse bune să rezolvăm problema”, a declarat șeful statului.

Când a fost întrebat despre strategia comună pe care o are alături de Guvernul României, acesta a spus că a discutat cu premierul și că este „fără consens, aderarea la Schengen nu este posibilă și lucrăm cu toții la acest proiect.” 

Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene, a declarat după întrevederea cu premierul Dăncilă, că și-ar dori ca România să fie membru al statelor care fac parte din Spațiul Schengen până la finalul mandatului său.

„În primul rând, îmi exprim dorința ca în timpul mandatului acestei comisii, România să intre în Spațiul Schengen. Nu văd niciun motiv pentru care anumite guverne refuză cu încăpățânare acest lucru. Ținem legătura cu cei mai recalcitranți și încercăm să-i convingem să spună „da” pentru aderarea României la Spațiul Schengen”, a spus președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×