Klaus Iohannis, prima reacție după revocarea lui Kovesi! ”Revocarea nu mi-a schimbat părerea personală despre Kovesi”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
11/07/2018, 14:09
Klaus Iohannis, prima reacție după revocarea lui Kovesi! ”Revocarea nu mi-a schimbat părerea personală despre Kovesi”
Prima reactie a lui Klaus Iohannis, dupa revocarea lui Kovesi

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut primele declarații legate de revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea Direcției Naționale ANticorupție!  Șeful statului participă miercuri şi joi la Summitul Alianţei Nord-Atlantice, care are loc la Bruxelles.

”Respect statul de drept, Constituția, și nu o spun din complezență. Am pus în aplicare decizia CCR. În niciun moment pentru mine nu a fost opțiunea de a nu respecta decizia CCR. Dacă cineva acum se bucură cu lupta anticorupție încetează sau încetinește, nici vorbă. Trebuie să meargă înainte și va merge. M-am exprimat despre performanțele DNA. DNA este un corp de profesioniști foarte bine pregătiți, va merge cu toată forța înainte. Acest pas pe care l-am făcut luni nu mi-a schimbat părerea personală despre despre DNA și activitatea lui Kovesi. Au făcut o treabă foarte bună și sunt oameni pregătiți. Eu i-am apreciat tot timpul și pot să spun fără niciun fel de problemă că voi sprijini în continuare, poate chiar mai mult, lupta anticorupție”, a spus Iohannis la Bruxelles, unde participă la summitul NATO.

Citește și Klaus Iohannis a revocat-o din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi! 

Citește și Kovesi, după demiterea din fruntea DNA: Episodul de azi nu este o înfrângere! 

Reacția lui Klaus Iohannis, după revocarea Laurei Codruța Kovesi

Laura Codruţa Kovesi a fost revocată, luni, de preşedintele Klaus Iohannis. La scurt timp, fostul procuror-şef al DNA a susţinut o declaraţie de presă în care a spus că mandatul ei încetează începând de luni, dar că va rămâne procuror. Miercuri, CSM a decis ca Laura Codruța Kovesi să activeze în continuare ca procuror în cadrul DIICOT Sibiu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×