Kovesi, după demiterea din fruntea DNA: Episodul de azi nu este o înfrângere!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
09/07/2018, 12:15
Kovesi, după demiterea din fruntea DNA: Episodul de azi nu este o înfrângere!

Laura Codruța Kovesi a făcut declarații, la scurt timp după ce a fost demisă de președintele Klaus Iohannis din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupuție.

”Mandatul meu încetează de astăzi. Am fost procuror- şef al DNA timp de 5 ani şi totul e consemnat într-un raport ce va putea fi studiat. Privind procedura de revocare reamintesc că nu a îndeplinit criteriile prevăzute de lege. O parte din cele invocate de ministrul Justiţiei sunt nereale. Nu comentez decizia CCR, dar vreau să arăt că motivarea sugerează că procurorii ar putea fi subordonati în viitor ministrului Justiţiei”, a declarat Kovesi. 

Declarații Laura Codruța Koveși, după demiterea de la DNA

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale a anunțat că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constant, că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curții Constituționale nr. 358/2018, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul de revocare  a doamnei Laura Codruța Kövesi din funcția de  procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupția afectează viața fiecărui cetățean și dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că, indiferent de numele procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție, această instituție are obligația să-și continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanță”, a declarat Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×