Klaus Iohannis pregătește referendumul pentru Justiție. Acesta e posibil să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
15/03/2019, 19:03
Klaus Iohannis pregătește referendumul pentru Justiție. Acesta e posibil să aibă loc în ziua alegerilor europarlamentare
Klaus Iohannis vrea referendum pe legile Justiției

Klaus Iohannis nu renunță la lupta împotriva actualei guvernări. Se pare că președintele României păstrează un ultim as în mânecă și este gata să-l folosească la momentul potrivit, pentru a împiedica intrarea în vigoare a legilor Justiției.

Ce plan are Klaus Iohannis pentru a combate legile Justiției

Președintele României ar fi început deja să pună la punct strategia pentru declanșarea unui referendum pe justiție, chiar în ziua alegerilor europarlamentare. Cel puțin așa susțin surse apropiate Cotroceniului. Informația nu este confirmată oficial.

Planul președintelui României vine în contextul în care Curtea Constituțională a decis miercuri, prin unanimitate de voturi, că ar putea fi organizat un referendum în ziua alegerilor europarlamentare, declarând astfel neconstituțional amendamentul introdus de PSD în legea alegerilor pentru Parlamentul European.

Klaus Iohannis nu renunță. Președintele vrea referendum pe tema justiției

Președintele României nu renunță la lupta împotriva Guvernului
Președintele României nu renunță la lupta împotriva Guvernului

La începutul anului, pe 17 ianuarie, Klaus Iohannis a atacat la Curtea Constituțională legea potrivit căreia era interzisă organizarea oricărui tip de referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Respectiva inițiativă legislativă trecuse de votul în parlament, fiind susținută de PSD, ALDE și UDMR.

De altfel, inițiatorul proiectului de lege prin care era interzisă organizarea referendumului în ziua alegerilor europarlamentare este Marton Arpad, unul dintre juriștii UDMR.  În altă ordine de idei, președintele României a atacat din nou în termeni duri actuala guvernare, pe care o acuză că pune propriile interese mai presus de interesele țării.

Întotdeauna alții, nu PSD, sunt de vină pentru starea educației, pentru situația din sănătate, pentru problemele bugetelor locale, pentru întârzierea majorării alocațiilor copiilor și pentru drepturile încălcate ale pensionarilor. Doamne ferește, nu PSD, ca și cum nu ar fi PSD la guvernare!În realitate, toată guvernarea pesedistă din ultimii 2 ani este o mare gaură neagră pentru economia românească și pentru societatea românească. Sau, mai simplu spus, guvernarea PSD a eșuat!” , a declarat Klaus Iohannis.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×