Klaus Iohannis n-a uitat de Liviu Dragnea și PSD. Mesaj subtil dar extrem de puternic la adresa partidului aflat la putere!

Claudiu Ilie  
înStiri de ultima ora
02/03/2019, 13:28
Klaus Iohannis n-a uitat de Liviu Dragnea și PSD. Mesaj subtil dar extrem de puternic la adresa partidului aflat la putere!GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a mers la comemorarea lui Liviu Cornel Babeș

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 2 martie a.c., un mesaj cu prilejul comemorării a 30 de ani de la jertfa eroului-martir Liviu Cornel Babeș. Liviu Cornel Babeş şi-a dat foc pe pârtia Bradul din Poiana Braşov, pe 2 martie 1989, în semn de protest faţă de regimul comunist.

Klaus Iohannis, mesaj la comemorarea lui Liviu Cornel Babeș

„În urmă cu exact 30 de ani, Liviu Cornel Babeș şi-a dat foc pe pârtia „Bradul” din Brașov în semn de protest faţă de abuzurile și fărădelegile regimului comunist.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Gestul său temerar reprezintă una dintre paginile pline de eroism și în același timp de dramatism din istoria noastră recentă. Spre disperarea regimului comunist, prin jertfa sa, despre care s-a aflat rapid în presa internațională, Liviu Babeș a spus lumii întregi că poporul român era asuprit, iar România trăia, acum trei decenii, una dintre cele mai negre perioade din istoria sa.

Klaus Iohannis comemorare Liviu Cornel Babeș
Klaus Iohannis, mesaj despre puternic la comemorarea lui Liviu Cornel Babeș

Liviu Babeș a renunțat la viața sa pentru un adevăr. El și-a continuat însă existența în memoria noastră devenind astfel un învingător.

Există multe feluri de a ne aminti de jertfa sa. Unul dintre acestea este să înlocuim cuvintele cu fapte. Să nu ne mai lăsăm mințiți, manipulați! Să nu mai lăsăm niciodată un regim abuziv să calce în picioare legea și drepturile noastre! Să nu mai trăim niciodată în minciună şi frică!

Fie ca memoria lui să rămână veşnic în inimile noastre!”

Liviu Corneliu Babeș a fost electrician la Trustul de Prefabricate și un pictor amator talentat din Brașov. S-a autoincendiat la 2 martie 1989 pe pârtia de schi Bradu din Poiana Brașov în semn de protest față de regimul comunist din România. Bărbatul a lăsat în urma lui o pancartă cu un mesaj foarte puternic: „Stop Mörder! Brașov = Auschwitz”. Liviu Corneliu Babeș avea 47 de ani atunci când a ales să-și pună capăt zilelor, ca semn de protest împotriva regimului comunist.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×