Klaus Iohannis l-a avansat în grad pe Ștefan Săvulescu, unul dintre șefii din poliție implicați în coordonarea acțiunii din 10 august

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
01/12/2019, 10:39
Klaus Iohannis l-a avansat în grad pe Ștefan Săvulescu, unul dintre șefii din poliție implicați în coordonarea acțiunii din 10 august
Ștefan Săvulescu (stânga), ridicat în grad de Klaus Iohannis *foto: captură facebook

Klaus Iohannis a semnat un decret de avansare în grad a lui Ștefan Săvulescu, unul dintre șefii din poliție implicat în coordonarea intervenției din 10 august 2018. Astfel, prin decretul 978 din 28 noiembrie 2019, președintele i-a acordat gradul de chestor de poliție, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, comisarului șef de poliție Săvulescu Ionel-Ștefan.

Ștefan Săvulescu a fost avansat în grad de Klaus Iohannis

Libertatea arată că Ștefan Săvulescu era directorul general al Direcției Generale de management Operațional din cadrul Ministerului de Interne pe 10 august, iar el a fost implicat direct în coordonarea intervenției din Piața Victoriei.

DGMO este unitate fără personalitate juridică, care se subordonează direct ministrului afacerilor interne. Personalul este format din polițiști – funcționari publici cu statut special și cadre militare. În cadrul audierii din Parlament cu privire la intervenția din 10 august, Carmen Dan a fost însoțită de Ștefan Săvulescu, iar atunci când l-a prezentat pe acesta a spus că pe 10 august, instituția pe care el o conduce ”a asigurat transmiterea, fluxul informațional”.

Cum a ajutat Ștefan Săvulescu în timpul acțiunii din 10 august

În seara de 10 august, direcția condusă de Săvulescu a fost ce care a luat decizia ca stația de metrou Piața Victoriei să se închidă, așa cum anunța atunci Metrorex.

De asemenea, directorul SRI, Eduard Hellvig, a avut o convorbire telefonica cu prim-ministrul Viorica Dăncilă pe 11 august 2018 și, potrivit unui comunicat de presă al instituției, i-a transmis acesteia că ”toate datele și informațiile deținute de SRI au fost transmise operativ structurilor MAI, inclusiv Direcției Generale Management Operațional”, scrie Ziare.com.

Presa scria după 10 august, citând surse din interiorul MAI, că Ministrul de Interne Carmen Dan ar fi transmis ordine și comunicări către DGMO, iar această structura transmitea mai departe informațiile către forțele din teren.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×