Dan Barna, declarație inedită după ce a fost la vot: “Am votat pentru ca dosarul 10 august să fie finalizat”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
24/11/2019, 12:02
Dan Barna, declarație inedită după ce a fost la vot: “Am votat pentru ca dosarul 10 august să fie finalizat”
Da Barna a votat pentru finalizarea dosarului din 10 august. Sursa foto: capital.ro

Președintele USR, Dan Barna, a votat și el în turul 2 al alegerilor prezidențiale! Acesta  declarat la ieșirea din secția de votare că a pus ștampila pentru ca dosarul 10 august să fie finalizat și pentru ca România să continue direcția spre Europa.

Da Barna a votat pentru finalizarea dosarului din 10 august

După ce a votat la o secție din Sibiu, Dan Barna a spus că, din punctul său de vedere, votul pentru președinte este obligatoriu „pentru calitatea de cetățean al României”. Liderul USR a mai spus că prin votul său are speranța, nu siguranța, că România se îndreaptă spre bunăstare.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Am votat pentru ca dosarul 10 august să fie finalizat, pentru ca România să continue direcția spre Europa, spre bunăstare și direcția spre un stat civilizat și modern. Doar unul dintre cei doi candidați oferă această speranță.

”Nu este o garanție, este o speranță”

Nu este o garanție, este o speranță și de aceea îi îndemn pe toți cetățenii ca până la finalul acestei zile să iasă și să voteze pentru că astăzi ștampila aceea mică este forța pe care o avem noi ca societate. Să dăm acel mesaj în care vrem să vorbim despre comunitate, despre oameni, nu despre interese particulare”, a afirmat Barna.

Dan Barna a adăugat că este un moment important pentru istoria României și că are încredere că la finalul zilei românii vor avea din nou speranța unei Românii care se modernizează.

Dosarul din 10 august este cel deschis imediat după protestul diasporei din Piața Victoriei, când jandarmeria a intervenit în forță asupra protestatarilor, fiin înregistrați mai mulți răniți.

Duminică, până la ora 12:00, votaseră deja peste 2.800.000 de români, dintr-un total de peste 18 milioane de alegători cu drept de vot. În diaspora, până la ora 12:00 și-au exprimat opinia de vot peste 457 de mii de români, dintr-un total de 750 de mii de români câți s-ar afla în afara țării, potrivit Autorității Electorale Permanentă.

Închide ×