Klaus Iohannis, discuție liberă cu oamenii în timpul Marșului Memorial 22 Decembrie 1989! „Sunt primul președinte care nu a fost comunist”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
22/12/2019, 20:36
Klaus Iohannis, discuție liberă cu oamenii în timpul Marșului Memorial 22 Decembrie 1989! „Sunt primul președinte care nu a fost comunist” GALERIE FOTO
Klaus iohannis a mers la Marșul Memorial. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Klaus Iohannis nu a ezitat și a avut o discuție liberă cu oamenii în timpul Marșului „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!”. Șeful statului le-a transmis celor prezenți că esye primul președinte care nu a fost comunist.

Klaus Iohannis, discuție liberă cu oamenii în timpul Marșului Memorial 22 Decembrie 1989!

De altfel, Iohannis a spus că tocmai de aceea și-a dorit să participe la eveniment. ”În ’89 și-au dat jerfa pe aceste străzi”, i-a spus un bărbat șefului statului.

”Sunt primul președinte care nu a fost comunist. Poate și asta are legătură cu ce fac”, a fost replica președintelui Iohannis.

„Sunt primul președinte care nu a fost comunist”

Bărbatul i-a răspuns șefului statului: ”Acesta e cel mai important lucru. Cu siguranță și e un început foarte bun acest lucru”.

Vă reamintim că preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban s-au alăturat participanţilor la marşul „Memorial 22 Decembrie 1989: Suntem alături de ei!”, în Piaţa Universităţii. Aceștia au purtat, alături de un grup de persoane, un tricolor de mari dimensiuni şi au depus candele la monumentul din faţa Ministerului de Interne.

Ajunşi în faţa Ministerului de Interne, participanţii la marş au ţinut un moment de reculegere. Apoi, pe clădirea Ministerului de Interne a început o proiecţie video, fiind proiectate imagini, dar şi numele victimelor de la Revoluţie.

După ora 19.00 a început citirea listei celor peste 1.100 de nume de eroi ai Revoluţiei din 1989.

„Noi sărbătorim libertatea, dar ei comemorează pierderea celor dragi. Pe 22 decembrie 1989 noi ne-am câştigat libertatea. Dar tot pe 22 decembrie 1989, şi în zilele dinainte şi de după, mii de familii şi-au pierdut părinţii sau copiii, soţii sau soţiile, fraţii sau surorile.

Aceste familii au rămas fară oameni dragi pentru ca noi să avem libertate. Aceste familii aprind o candelă an de an pentru cei care au plecat pe un drum fără întoarcere. Sunt copii ajunşi astăzi, după 30 de ani, la vârsta la care părinţii lor au murit.

Sunt părinţi în vârstă acum care în toţi aceşti 30 de ani au trăit cu durerea în suflet, cu golul lăsat de pierderea copiilor lor. Sunt soţi sau soţii care şi-au crescut copiii singuri, fără sprijin.

Toţi au trecut prin aceşti 30 de ani cu mare rană în suflet. Care nu s-a închis niciodată, căci ei simt că nu s-a făcut dreptate. Că nu au fost găsiţi şi condamnaţi cei vinovaţi de aceste morţi”, afirmau organizatorii, pe o rețea de socializare înaintea marșului.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×