Klaus Iohannis, cadouri pentru copiii orfani de la Centrul de îngrijire Sf. Ștefan. Micuții i-au pregătit președintelui un program de colinde

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/12/2019, 16:44
Klaus Iohannis, cadouri pentru copiii orfani de la Centrul de îngrijire Sf. Ștefan. Micuții i-au pregătit președintelui un program de colinde
Klaus Iohannis a venit în vizită la copiii din centrul de îngrijire Sf. Ștefan. Sursa foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a mers miercuri, 18 decembrie, la centrul de îngrijire Sf. Ștefan din Capitală pentru a împărți daruri tuturor copiilor orfani. Micuții au avut grijă să răsplătească gestul șefului statului cu un program de colinde pregătit special pentru această întâlnire, iar șeful statului a fost vizibil impresionat.

Klaus Iohannis, întâmpinat cu colinde de copiii orfani de la Centrul Sf. Ștefan din București

În prezent, în Casa de tip familial din Sectorul 1 al Capitalei se află 23 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani, proveniți din familii aflate în situații de risc. Președintele a venit încărcat cu cadouri și a avut grijă ca fiecare să  primească dulciuri și jucării. Totodată, Klaus Iohannis a fost încântat să constate că Sf. Ștefan oferă cazare, îngrijire și educație la cele mai înalte standarde, în conformitate cu normele Uniunii Europene.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat că centrul vizitat este unul bine organizat, curat, îngrijit, care oferă copiilor cazare, hrană, monitorizarea stării de sănătate, supraveghere permanentă și sprijin pentru a-și continua cu succes studiile, în unități de învățământ de masă.

Copiii au fost ghizii Președintelui Klaus Iohannis, i-au prezentat spațiile în care locuiesc și în care își desfășoară activitățile educaționale și au cântat colinde”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale, dat publicității recent.

Klaus Iohannis vrea să înlocuiască orfelinatele cu case de tip familial

Totodată, Klaus Iohannis a subliniat că va susține în continuare inițiativa înlocuirii tradiționalelor orfelinate cu case de tip familial precum cea din Sectorul 1 al Capitalei. Șeful statului vine astfel în sprijinul administrației publice și ale ONG-urilor cu activitate în domeniu ce contribuie la îmbunătățirea condițiilor în care locuiesc și învață copiii din categoriile defavorizate.

Președintele României, preocupat în mod constant de situația copiilor aflați în îngrijirea centrelor de plasament și caselor de tip familial din țară, își reafirmă, și cu această ocazie, susținerea pentru dezinstituționalizare și pentru înlocuirea orfelinatelor și a instituțiilor de plasament cu case de tip familial, concomitent cu asigurarea unor servicii integrate pentru copiii aflați în situații de risc.

Președintele Klaus Iohannis sprijină eforturile administrației publice și ale ONG-urilor cu activitate în domeniu care contribuie la îmbunătățirea condițiilor în care locuiesc și învață copiii din categoriile defavorizate.

Condițiile de trai și dezvoltare personală oferite de casa de tip familial „Sf. Ștefan” ar trebui să reprezinte normalitatea de care să se bucure toți copiii aflați în situații de risc – atât cei orfani, cât și cei ai căror părinți nu au resursele și capacitatea de a-i întreține„, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×