Klaus Iohannis are de gând să ceară Guvernului o reformă radicală a legii pensiilor. Șeful statului a spus pe cine nu vrea să vadă ieșind la pensie

Dan Suta  
înStiri de ultima ora
22/12/2019, 08:45
Klaus Iohannis are de gând să ceară Guvernului o reformă radicală a legii pensiilor. Șeful statului a spus pe cine nu vrea să vadă ieșind la pensie
Klaus Iohannis nu mai vrea pensionări la 40 de ani. Sursa foto: hepta.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a pus gând rău pensionării la 40 de ani și a dat asigurări că Guvernul va regla toate neconcordanțele din actuala lege.

Klaus Iohannis nu mai vrea pensionari la 40 de ani

Iohannis a spus vineri, înainte să își depună jurământul pentru al doilea mandat ca președinte al României, în urma realegerii în funcție pe 24 noiembrie, că nu are de gând să mai tolereze situații în care unele persoane să se pensioneze la 40 de ani când încă mai sunt apte de muncă.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

„Sper că o reglăm cât de curând, e un pic prea devreme să ieși la pensie la vârsta asta”, a declarat fostul primar al Sibiului, conform digi24.ro.

Iohannis a depus ieri jurământul pentru al doilea mandat

Președintele a mai spus că legat de vârsta de pensionare, profesorii și medicii ar trebuie să poată alege dacă vor să muncească și după atingerea ei.

Potrivit planului PNL, profesorii și medicii, dacă vor, ar putea să își continue activitatea și după ce ating vârsta legală de pensionare.

Klaus Iohannis a fost ”uns” ieri ca președinte pentru încă cinci ani, la o ceremonie solemnă care a avut loc în Parlamentul României.

„Dragi români de pretutindeni, Și nouă ne este dor de voi și vă așteptăm cu drag acasă! Indiferent că trăim în interiorul granițelor sau în afara lor, în inimile noastre visăm cu toții la aceeași Românie, o țară prosperă și sigură, o casă primitoare pentru toți cetățenii săi”, a declarat ieri Iohannis.

„Devotamentul și implicarea voastră sunt de neprețuit și contăm și în viitor pe contribuția voastră valoroasă! La 30 de ani de la Revoluția din 1989, trebuie să avem maturitatea să înțelegem că suntem obligați să ne rupem definitiv de tarele trecutului și să începem un nou capitol”, a mai spus ieri președintele.

„Destinul nostru va fi pe atât de impunător, pe cât de măreț este idealul în care credem. Să credem, așadar, cu toată tăria, că transformarea țării noastre poate fi extraordinară, iar, peste ani, 2019 să rămână în istorie ca reperul definitoriu al începerii construcției României normale!”, a adăugat președintele.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×