Klaus Iohannis a retrimis bugetul pe 2019 în Parlament: „Faceţi un buget sănătos pentru România”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
06/03/2019, 15:23
Klaus Iohannis a retrimis bugetul pe 2019 în Parlament: „Faceţi un buget sănătos pentru România” GALERIE FOTO
Klaus Iohannis a retrimis bugetul pe 2019 în Parlament

Klaus Iohannis a retrimis bugetul pe 2019 în Parlament, după ce Curtea Constituțională a României i-a respins sesizarea cu privire la Legea bugetului de stat. Șeful Statului a declarat că PSD ar trebui să plece de la guvernare și le-a cerut parlamentarilor să facă corecțiile necesare pentru ca noul buget să ajute la dezvoltarea României.

Klaus Iohannis a retrimis bugetul pe 2019 în Parlament

„Voi retrimite Parlamentului pentru corectură legea bugetului pe 2019. Mesajul e simplu. Faceți un buget sănătos pentru România. Parlamentul are responsabilitatea să facă corecțiile necesare și bugetul să fie unul pentru dezvoltarea României”, a declarat președintele României după ce Curtea Constituțională i-a respins sesizarea cu privire la bugetul pe 2019.

„Este un buget care pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România este parte și a legislației în domeniu. Bugetul pentru acest an, prezentat de PSD în acest an și votat de majoritatea pesedistă a fost gândit pentru a servi în principal intereselor politice ale unu grup restrâns. PSD urmărește o agendă care nu are legătură cu economia, cu situația românilor și cu situația reală a țării. În timp ce bugetul prevede o creștere enormă a sumelor alocate partidelor, de care PSD beneficiaza cel mai mult, ni se spune cu cinism că nu se gasesc bani pentru a mări la timp alocațiile copiilor”, a spus șeful statului.

CCR a respins sesizarea lui Iohannis cu rpivire la legea bugetului pe 2019
CCR a respins sesizarea lui Iohannis cu rpivire la legea bugetului pe 2019

Iohannis: Guvernul este disperat să facă rost de bani

„Guvernul este disperat să facă rost de bani. Faptul că apar peste noapte inițiative precum ordonanța lăcomiei sau intenția de a pune mâna pe rezerva de aur a României arată că nici măcar PSD nu are încredere că bugetul lor poate fi realizat. Se caută soluții extreme pentru a face rost de bani. Cine va deconta nota pentru dezastrul propus de PSD în economie? Din păcate răspunsul este simplu, cetățenii și mediul privat. Prețuri în creștere, taxe și impozite suplimentare, aceasta este oferta generoasă a PSD.

Tot timpul de vină sunt alții. Nu, nu sunt alții. Principalul vinovat că România nu s-a dezvoltat în ultimii ani este PSD. Efectele acestei guvernări dezastruoase trebuie limitate și nu voi ezita nicio clipă să contest orice măsură care afectează cetățenii români și buna funcționare a statului”, a adăugat Iohannis.

Șeful Statului, atac la adresa liderilor PSD

„Vedem cum liderii și propaganda pesedistă repetă obsesiv că acest buget este unul al investițiilor. În realitate, prevede o reducere semnificativă a investițiilor din bugetele locale. Investițiile anunțate pentru 2019 sunt cu un miliard mai mici față de cele din 2018. Acesta este marele buget de investiții.

De ce din 2016 încoace albirea dosarelor liderilor PSD continuă să fie prioritatea zero pentru ei în locul construitrii de autostrăzi și spitale? Am afirmat și repet… guvernarea PSD a eșuat. Dacă PSD nu e în stare să guverneze pentru cetîțeni, atunci să plece de la guvernare și să lase pe alții care se pricep. PSD este singurul vinovat pentru toate aceste întârzieri ale bugetului”, a punctat președintele României, iar ulterior a anunțat că retrimite bugetul pe 2019 în Parlament.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×