Klaus Iohannis a analizat bugetul pe 2019! L-a criticat dur pe Liviu Dragnea! Cum l-a numit

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
12/02/2019, 18:32
Klaus Iohannis a analizat bugetul pe 2019! L-a criticat dur pe Liviu Dragnea! Cum l-a numit
Klaus Iohannis iese la atac în privința bugetului

Președintele României, Klaus Iohannis, a analizat bugetul pe anul 2019 și iese la atac. Într-un comunicat dat publicității marți, șeful statului critică în termeni duri proiectul de buget și acuză Partidul Social Democrat că „recurge la noi demersuri populiste, care riscă să vulnerabilizeze România”.

În legătură cu proiectul bugetului pentru anul 2019, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenția că țara noastră are nevoie de un buget credibil, în beneficiul românilor și nu al unui partid politic. Astfel, Guvernul și Parlamentul au responsabilitatea esențială de a identifica soluțiile financiare sustenabile pentru fiecare domeniu în parte. În schimb, PSD recurge la noi demersuri populiste, care riscă să vulnerabilizeze România în actualul context geopolitic marcat de incertitudine și de intensificarea riscurilor și amenințărilor la adresa statelor NATO.” , se arată în comunicatul transmis de Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, reacție dură pe tema bugetului. Nici Liviu Dragnea nu a scăpat de atacurile președintelui

Printr-un gest cinic, președintele PSD pune în opoziție securitatea națională cu sănătatea cetățenilor. Numai un politician meschin și inconștient ar putea să inoculeze ideea că sănătatea românilor nu poate fi asigurată din cauza bugetelor prea mari ale serviciilor de securitate, a căror misiune legală fundamentală este tocmai asigurarea securității naționale, protejarea vieții oamenilor și a intereselor țării. Propunerea de reducere a bugetelor instituțiilor din domeniul securității naționale constituie un demers iresponsabil, cu atât mai mult cu cât nu există argumente sau justificări”, a mai spus președintele României.

 

Tocmai asemenea tăieri bugetare reprezintă un atentat la siguranţa cetăţenilor, prin scăderea discreționară a bugetelor structurilor de securitate, în încercarea disperată a unor personaje toxice de a mai acumula capital politic. De aceea, Președintele României face apel ca Parlamentul să revină la alocările bugetare inițiale, propuse de Guvern în 10 decembrie 2018 și avizate de către CSAT în 19 decembrie 2018”.

Klaus Iohannis, un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea
Klaus Iohannis, un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea

„Cu siguranță că bugetul sănătății nu este suficient, dar, dacă se declară atât de preocupat de sănătatea românilor, președintele PSD are acum cel mai potrivit prilej să o dovedească: să suplimenteze bugetul sănătății din banii alocați partidelor. Este un amendament care ar trebui să întrunească voturile majorității PSD-ALDE, dacă adevărata intenție este aceea de a avea un buget pentru sănătatea românilor”.

Iohannis, reacție dură pe tema bugetului
Iohannis, reacție dură pe tema bugetului

„Altfel, avem de a face cu o nouă manipulare, în timp ce banii publici sunt direcționați direct către PSD.Din păcate, realitatea vorbește de la sine: acest buget, care ar fi trebuit elaborat încă de la mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, a ajuns să fie pus în dezbatere abia pe 31 ianuarie 2019, după revenirea din vacanță a liderilor PSD și ALDE.” , anunță Klaus Iohannis în mesajul său.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×