Karl Lagerfeld a murit! Designerul Chanel avea 85 de ani

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
19/02/2019, 14:01
Karl Lagerfeld a murit! Designerul Chanel avea 85 de ani GALERIE FOTO
Karl Lagerfeld a murit astăzi, 19 februarie 2019, din cauza unor probleme de sănătate

Karl Lagerfeld a murit astăzi, 19 februarie 2019. După ce designerul Chanel a lipsit de la propriul show, săptămâna modei de la Paris, a alimentat zvonuri privind starea sa de sănătate, zvonuri care s-au adeverit, căci creatorul de modă a fost găsit astăzi decedat.

Mai exact, Karl, al cărui aspect fizic părea din ce în ce mai fragil, nu a apărut pe scenă la finalul prezentării colecției sale pentru casa Chanel. Suprinderea a fost imensă, dat fiind faptul că acesta era și directorul de creației al casei de modă încă din 1983.

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani

Întrebările au început să apară și pentru faptul că era pentru prima dată când Lagerfeld nu își făcea prezența la propriul show, pentru a primi aplauze la scenă deschisă din partea publicului. Ulterior, reprezentanții casei Chanel au motivat absența cratorului de modă, declarând pentru The Associated Press că Lagerfeld a rugat-o pe Viard, cea care i-a ținut locul, să îl reprezinte pentru că ”se simțea obosit”, însă nu au oferit alte detalii.

Karl Lagerfeld a murit! Designerul Chanel avea 85 de ani
După ce creatorul de modă a lipsit de la propriul show,au apărut zvonuri legate de starea sa de sănătate

Germanul a fost unul dintre cei mai importanți creatori de modă ai sfârșitului de secol al XX-lea. Acesta a colaborat cu multe case de modă, la care a fost designer principal, precum Chanel, dar și Fendi, unde a ocupat funcția de director de creație. La vârsta de 14 ani, acesta se afla într-un oraș nou, încercând să-și creioneze un viitor. Karl primea din când în când vizite din partea tatălui lui, care avea un birou în Paris.

Karl Lagerfeld a murit! Designerul Chanel avea 85 de ani
Aspectul său fizic era din ce în ce mai fragil

O perioadă a locuit într-un hotel, apoi alături de o prietenă de familie. Primul lucru pe care și l-a achiziționat a fost o pereche de ochelari, însă mama sa îi interzicea să poarte așa ceva, după ce îi spusese că nu vede bine la tablă și i-a pus în vedere ca „ toți copiii cu ochelari sunt urâți și fiul ei nu va purta niciodată așa ceva”, obligându-l să stea întotdeauna în prima bancă. Designerul purta gulere înalte, așa cum se era firesc pentru un copil, după modelul tatălui său, care era tot timpul chic „față de ceilalți părinți tineri nestilați ai altor copii”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×