Jurnalistul neamț luat pe sus de jandarmi în Piața Victoriei a câștigat procesul cu Jandarmeria

Catalin Nae    Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
07/10/2019, 20:32
Jurnalistul neamț luat pe sus de jandarmi în Piața Victoriei a câștigat procesul cu Jandarmeria GALERIE FOTO
Jurnalistul neamț amendat la protestele din Piața Victoriei a câștigat procesul cu Jandarmeria. Sursa foto: romanialibera.ro

Jurnalistul german care a fost amendat de jandarmi la protestul din Piața Victoriei din 10 august 2018 a câștigat procesul! Acesta a fost amendat deoarece nu ar fi avut un comportament adecvat la miting și nu a dovedit cu un document oficial că este reprezentant al presei.

Jurnalistul neamț amendat la protestele din Piața Victoriei a câștigat procesul cu Jandarmeria

Jandarmii l-au amendat pe 10 august 2018 pe jurnalistul german Paul Arne Wagner cu 500 de lei, deoarece spun ei că ar fi încercat să forțeze dispozițivul Jandarmeriei.

„Jandarmeria Română sancționează comportamentul necorespunzător pe care îl manifestă o persoană, indiferent de calitatea acesteia. Cel în cauză a forțat dispozitivul de jandarmi aflat la trecerea de pietoni de pe Bulevardul Aviatorilor, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea acestuia și conducerea la Secția de Poliție unde a fost sancționat contravențional cu amendă de 500 lei”, au precizat reprezentanții Jandameriei din Capitală la acel moment.

Jurnalistul neamț amendat la protestele din Piața Victoriei a câștigat procesul cu Jandarmeria
Jurnalistul neamț amendat la protestele din Piața Victoriei a câștigat procesul cu Jandarmeria. Sursa foto: stirileprotv.ro

Jurnalistul spune că protestatarii erau pașnici, iar Jandarmeria a creat „diversiune și haos”

De asemenea, sursa citată mai arată că, deși Paul Arne Wagner a susținut că este jurnalist, nu a făcut dovada cu un document oficial care să ateste această calitate.

Jurnalistul nu s-a culcat pe o ureche și a mers în instanță pentru anularea amenzii respective. Decizia de la fond a fost a magistraților Judecătoriei Sectorului 1 din București, din 20 februarie, în care se arată că este anulat procesul verbal prin care a fost amendat jurnalistul.

Jandarmeria a făcut recurs, însă Tribunalul București a respins demersul reprezentanților Jandarmeriei București, așadar jurnalistul a fost scutit definitiv de plata amenzii.

Jurnalistul german Paul Arne Wagner a fost amendat cu 500 de lei la protestul din 10 august din Piața Victoriei din 2018 deoarece nu ar fi avut un comportament adecvat la miting și nu a dovedit cu un document oficial că este reprezentant al presei.

Jurnalistul german a acuzat Jandarmeria că a creat „diversiune și haos”, deși protestatarii s-au dovedit pașnici. „Am fost acuzat de lucruri contradictorii, diferite de la jandarm la jandarm, minciuni, cum că i-aș fi agresat și tot așa. Apoi ceva ciudat s-a întâmplat, și au încercat să mă facă să semnez un avertisment “că să nu primesc amendă”. Și să plec. Dar eu nu am fost lăsat nici măcar să îl citesc, așa că nu am putut semna!”, a scris jurnalistul pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×