Judecătorii sibieni opresc munca! Pensiile speciale, marea supărare a magistraților

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
23/01/2020, 11:55
Judecătorii sibieni opresc munca! Pensiile speciale, marea supărare a magistraților GALERIE FOTO
Magistrații sibieni au intrat în grevă. Sursa foto - facebook

Judecătorii sibieni opresc munca! Magistraţii au luat decizia să amâne toate procesele începând cu data de 27 ianuarie. Se întâmplă lucrul acesta din cauza „iminentei abrogări” a dispoziţiilor legale privind pensia de serviciu.

Judecătorii sibieni opresc munca!

Hotărârea a fost luată cu unanimitate de voturi de Adunarea generală a judecătorilor sibieni. Decizia a fost transmisă printr-un comunicat de presă

Astfel, toate procesele vor fi amânate începând cu şedinţele de judecată din 27 ianuarie, iar activitatea privind procedura prealabilă va fi suspendată pe durată nederminată.

Pensiile speciale, marea supărare a magistraților

Sunt și câteva situații în care judecătorii vor accepta să muncească – excepţie vor face cauzele care soluţionează în regim de urgenţă în procesele civile şi penale.

Vă reamintim că judecătorii de la Curtea de Apel București și de la Tribunalul Capitalei şi-au suspendat activitatea pentru aceleași motive.

Nu sunt singurii care au urmat această cale. Şi sindicatele grefierilor au anunţat un amplu protest, față de eliminarea pensiilor de serviciu, începând cu data de 27 ianuarie, de când va fi întreruptă activitatea în instanțe și parchete, la nivel național.

Și Tribunalul Constanţa a decis ca până în 29 ianuarie, să amâne cauzele, cu excepţia celor urgente, instanţa luând această măsură pentru ca pensiile speciale să nu fie eliminate.

Instanţa consideră că abrogarea pensiei de serviciu a judecătorilor este de natură să încalce independenţa acestora.

„Cu 44 de judecători prezenţi Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Constanţa a hotărât în unanimitate că „abrogarea pensiei de serviciu a judecătorilor, a dispoziţiilor normative actuale este de natură a încălca independenţa judecătorilor, afectând negativ statutul constituţional al acestora”, au transmis aceștia

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×