Jandarmeria, huiduită de oameni la parada de 1 Decembrie!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/12/2018, 13:15
Jandarmeria, huiduită de oameni la parada de 1 Decembrie!
Jandarmeria a fost huiduită de oameni la parada de 1 Decembrie

Ziua Națională a României a început cu parade militară, alături de reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și ai Serviciului Român de Informații, dar și de militari din țări aliate sau partenere, cu peste 350 de mijloace tehnice. În cadrul evenimentului, au mai participat și trupele Ministerului Apărării Naționale, care, în acest an, va intra în dotarea Armatei Române. Totodată, pentru prima dată la parada de Ziua Națională a României a fost prezent un detașament al Forțelor Armate Portugheze. De asemenea, au mai defilat autospeciale și motociclete ale Poliției Române, aeronave și tancuri, precum și alte vehicule de luptă ale Armatei Române.

Însă, cu toate că azi cu toții ne-am dorit să fim uniți pentru a ne bucura de reușita înaintașilor noștri care s-au sacrificat pentru a consolida Unirea, câțiva au ales să se manifeste după cum au simțit. În urmă cu câteva zile, a fost creat un eveniment pe internet în care se transmitea un gând: protest de 1 Decembrie. Ulterior, Jandarmeria Română a reacționat la cele auzite. ” Jandarmeria este atentă la toate mesajele care circulă și se propagă în mediul online. În același timp, ne manifestăm convingerea că cetatenii nu vor răspunde acestor mesaje și provocări, care se propagă în mediul virtual.

Jandarmeria a fost huiduită de oameni la parada de 1 Decembrie!

Nu excludem posibilitatea să existe o minoritate, un anumit grup de persoane, care să aleaga sa se exprime în acest mod. Este o opțiune personală prin care, din punctul nostru de vedere, se descalifică ca oameni, ca cetățeni și ca români.Oamenii trebuie să știe că astfel de gesturi nu afectează Jandarmeria Româna în ultima instanță, ci aduc o ofensă statului român”, a fost începutul mesajului Jandarmeriei Române, la solicitarea dcnews.ro.

Iar, cum oamenii s-au adunat la primele ore ale dimineții, azi, în Piața Arcului de Triumf, au pus în practică ceea ce discutaseră în spațiul virtual. În semn de protest, cei prezenți s-au întors cu spatele, iar, când Jandarmeria Română a ajuns la intersecția Kiseleff-Ion Mincu, mulți au început să plece. Ulterior, s-a creat vânzăleală multă. Pe de altă parte, cei care au ales să nu facă gestul acesta, au menționat că nu e bine, dat fiind faptul că e ziua românilor, așa că au preferat să nu se conformeze gesturile făcute de concetățenii lor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×