Parada de 1 Decembrie. Câți militari vor defila la Arcul de Triumf

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 15:39
Parada de 1 Decembrie. Câți militari vor defila la Arcul de Triumf
4.000 de militari vo rdefila în ziua de 1 Decembrie!

În cadrul paradei pentru 1 Decembrie vor defila un număr impresionant de 4.000 de militari și specialiști. De asemenea, alături de aceștia vor fi 50 de aeronave, 200 de mijloce tehnice, dar și aproximativ 500 de militari din țările aliate:

Anlgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Croația, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord.Ministerul Apărării Naționale a înștiințat ceățenii cu privire la ce vor urma să vadă în cadrul zieli Naționale.

4.000 de militari vor fi prezenți la parada de 1 Decembrie

Ceremonia de sărbătorire a zilei României va începe a orele 08:00, cu o ceremonie militară în cadrul căreia se vor depune coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut. „Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

Pentru buna desfăşurare a Paradei militare organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenţei în trafic şi informarea conducătorilor auto asupra restricţiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 24 noiembrie şi 1 decembrie”, conform mesajului transmis pe pagina ificial[ a Ministerului Apărării Naționale.

Traficul, dar peste cap din cauza repetițiilor pentr 1 Decembrie!

Se pare că repetițiile pentru srbătorirea zilei Naționale a României a restricționat șoferii din Capitală. Cu toate că este weekend, traficul a fost dat peste cap. „Şoferii care vin dinspre DN1 şi vor să ajungă în centrul Capitalei pot înainta cu maşinile doar până în rondul de la Casa Presei. De aici, poliţiştii de la Rutieră îi redirecţionează către Bulevardul Expoziţiei”Niciun mijloc de transport în comun nu a oprit, în această dimineaţă, la Casa Presei Libere.

„- De cât timp aştepţi autobuzul?

– De 20 si ceva de minute.- Cum se merge în dimineaţa asta?

– Cu autobuzul e foarte greu şi am sunat acum la taxi şi aştept.

– Ori dacă ar fi fost parada sau nu, tot la fel de naşpa se merge în weekend, spune un tânăr.

Sătui să aştepte, mulţi au pornit pe jos, prin frig.

– Tot bulevardul e blocat. Nu s-a anunţat nimic, nu se spune nimic, trebuie să iau maxi şi trebuie să merg pe jos mai departe.

– Unde aveţi de mers şi de unde veniţi? 

– De la cap de la 41 şi trebuie să merg până la Aeroport la Băneasa pe jos.

– Nu mă pot urca în nimic. Nu vine niciun autobuz, se plânge o doamnă. Aştept puţin, dacă nu, trebuie să merg pe jos, n-am încotro. Că văd că nici taxiurile nu vin.

Şoferii care au venit dinspre Piaţa Domenii au fost redirecţionaţi către Piaţa Montreal şi asta pentru că, pe artera din zona Mănăstirii Caşin, care duce către Arcul de Triumf, au fost restricţii de circulaţie.

– Se merge bine?

– Cu motocicleta foarte bine, altfel nu.

– În ce zonă ai întâlnit restricţii?

– Aviatorilor, Arcul de Triumf, Victoriei, Kiseleff, tot centrul e blocat, practic”, potrivit relatării jurnalistei Ana-Maria Tuică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×