Ionel Boeru a dezvăluit boala de care suferea Nicolae Ceaușescu, dar și cum procurorul Dan Voinea a încercat să îl scape pe fostul dictator cu viață – VIDEO

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/12/2019, 16:28
Ionel Boeru a dezvăluit boala de care suferea Nicolae Ceaușescu, dar și cum procurorul Dan Voinea a încercat să îl scape pe fostul dictator cu viață – VIDEO
Ionel Boeru a declarat că Nicolae Ceaușescu suferea de diabet. Sursa foto: captură Antena 3

Ionel Boeru, omul care i-a executat pe soții Elena Și Nicolae Ceaușescu, a oferit explicații în premieră despre ce s-a întâmplat în decembrie 1989 și a mărturisit că fostul președinte al României era bolnav în momentul în care a fost judecat și împușcat.

Ionel Boeru, dezvăluiri halucinante despre ziua în care au fost executați soții Ceaușescu. Fostul dictator, lăsat fără medicamente până în ultima clipă

Puțini știu, dar Ceaușescu suferea de diabet. De altfel, acestuia nici nu i s-a mai administrat tratamentul pentru afecțiunea de care suferea. Fostul dictator și Elena au fost supuși unor controale medicale înainte să se prezinte la procesul de pe 25 decembrie 1989 de la Târgoviște.

Boeru a mai dezvăluit și un lucru cu totul excepțional: procurorul Dan Voinea l-a ajutat pe Ceaușescu, la un moment dat, adresându-i o întrebare în legătură cu starea lui de sănătate.

Cadavrele soților Ceaușescu au dispărut timp de 24 de ore

Acesta l-a întrebat pe fostul dictator dacă suferă de vreo boală la cap. Dacă Ceaușescu era suficient de inteligent și răspundea afirmativ, procesul nu putea avea loc având în vedere că dictatorul avea deficiențe mintale.

„Procurorul Dan Voinea îl întreabă dacă suferă de vreo boală, adică dacă are ceva la cap, iar Ceaușescu i-a zis: Se termină treaba asta, să vezi ce pățești tu după asta. Dacă el spunea că suferă cu capul nu puteau să îl judece așa”, a declarat Boeru în emisiunea Sinteza zilei de aseară.

„I-au dat medicamentul de diabet, în cele din urmă, când i-a fost anunțată sentința. I-au trântit medicamentele pe masă, iar Ceaușescu le-a zis: Ce îmi dați mie medicamentele acum?”, a mai spus Boeru la Antena 3.

Un alt episod extrem de controversat și pur românesc pe care l-a povestit Ionel Boeru a fost pierderea cadavrelor soților Ceaușescu.

Generalii Stânculescu și Măgureanu au lăsat cadavrele și s-au dus să sărbătorească Crăciunul, iar cadavrele au fost abandonate și găsite abia a doua zi.

„Le-a găsit Stănculescu a doua zi. Eu trebuia să plec cu oamenii ăia. E interesant să vedeți o reacție: când am ajuns în unitate, colegul mi-a dat băutură, și am băut. La 12 noaptea, colonelul Suciu, cel cu afacerea Țigareta mă trezește. La telefon era Mugurel Florescu: Criminalul, hoțule, în toate felurile m-a făcut. M-a întrebat unde sunt cadavrele”, a mai povestit Boeru.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×