Ion Țiriac, atac dur la Guvernul Dăncilă: „Decizie complet ruptă de realitate”

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
14/01/2019, 14:51
Ion Țiriac, atac dur la Guvernul Dăncilă: „Decizie complet ruptă de realitate” GALERIE FOTO
Ion Țiriac, atac dur la Guvernul Dăncilă: "Decizie complet ruptă de realitate"

Ion Țiriac a atacat dur Guvernul Dăncilă, după ce acesta i-a stricat planurile în Otopeni! Omul de afaceri are probleme mari cu proiectele sale pe zona respectivă după ce Guvernul României a anunțat că va contrui o cale ferată ce va lega Gara de Nord de Aeroportul Otopeni. Proiectul a fost anunțat de Gică Popescu, iar replica lui Ion Țiriac a venit printr-un comunicat de presă.

Guvernul României a anunțat că va construi un metrou de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni, dar în acea zona acesta va fi suprateran. „Suntem aproape de a obține autorizația de construcție pentru linie de metrou de la Otopeni la Gara de Nord. Va fi suprateran la Otopeni, în rest subteran. Din câte știu, lucrurile sunt în regulă cu Planul de Urbanism Zonal. Urmează proiectarea și licitația.”, a declarat Gică Popescu, consilierul Prim-Ministrului României pentru EURO 2020.

Ion Țiriac, atac dur la Guvernul Dăncilă! Calea ferată supraterană la Otopeni distruge două proiecte mari

Schimbarea de plan dă peste cap proiecte importante ale omului de afaceri Ion Țiriac, care a reacționat dur. Acesta a atacat Guvernul Dăncilă printr-un comunicat de presă.„Decizia complet ruptă de realitate a Ministerului Transporturilor de a construi o cale ferată care să lege Gara de Nord de Aeroportul Internațional ‘Henri Coanda’ va obliga Fundația Ion Țiriac să renunțe la două proiecte non-profit majore, de interes național, derulate in orasul Otopeni. Primul proiect se refera la Patinoarul Tiriac – Telekom Arena din orasul Otopeni, dezvoltat de Fundatia Ion Tiriac, si inaugurat in anul 2016 in urma unei investitii de peste 3,6 milioane de euro.”, a spus omul de afaceri.

„Va fi suprateran la Otopeni, în rest subteran” a fosrt anunțul care i-a stricat planurile lui Ion Țiriac

În afara patinoarului Țiriac – Telekom Arena, un alt proiect al omului de afaceri este în pericol și ar urma ca planurile acestuia să fie refăcute sau chiar abandonate. Este vorba de „o universitate privată non-profit, in Otopeni, care să ofere educatie la cele mai inalte standarde internationale in domeniile: business, IT si sport, pentru studenti din Romania si din regiunea Europei Centrale si de Est. Investitia totala este estimata in jurul valorii de 300 milioane EUR, urmand a fi create peste 1,000 de noi locuri de munca.”, după cum a anunțat Ion Țiriac în comunicatul de presă.

Corina Crețu nu vrea metrou subteran până la Aeroportul Otopeni

Deocamdată proiectul unei căi ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni este în așteptare, după ce comisarul european Corina Crețu a anunțat că Bruxelles-ul nu este de acord cu o linie de metrou subterană până la Aeroportul Otopeni, așa cum își dorește România „Din punctul nostru de vedere, nu se justifică propunerea Guvernului privind realizarea unui metrou subteran. Noi am propus suprateran, pentru că este vorba de peste 200 de milioane de euro pe care le-am putea economisi dacă am merge suprateran, mai ales că de la Băneasa la Otopeni nu este o zonă intens populată sau care ar crea mari probleme”, a declarat Corina Crețu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×