Ion Iliescu, internat la spital! Fostul președinte a ajuns de urgență la Elias – UPDATE

Cristiana Astefanoaiei    Alex Năstase   
în Stiri mondene
04/10/2019, 15:08
Ion Iliescu, internat la spital! Fostul președinte a ajuns de urgență la Elias – UPDATE GALERIE FOTO
Ion Iliescu a fost președinte al României după Revoluția din 1989. Sursa foto - facebook

Ion Iliescu a fost internat, din nou, la spital! Fostul președinte al României a ajuns de urgență la Spitalul Elias. Acesta a mers în urmă cu puțin timp la unitatea medicală și, conform primelor informații, doctorii au luat decizia să-l interneze. Nu este pentru prima oară când Iliescu intră în spital în acest an. În luna iunie, acesta a acuzat probleme la inimă şi fost preluat imediat de o echipă medicală.

UPDATE, ora 15.36: Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Silvius Negoiţă, a declarat pentru Agerpres că Ion Iliescu este cooperant și conștient și că s-a hotărât ca acesta să rămână internat pentru investigații suplimentare pe cord. „Problemele dânsului cardiace mai vechi suferă o nouă decompensare şi s-a hotărât rămânerea în spital pentru investigaţii suplimentare şi tratament. Profesorul Bălănescu, şeful Cardiologiei, a stat de vorbă cu dânsul. Au hotărât împreună că este mai prudent să rămână în spital. Este conştient, cooperant, acelaşi Ion Iliescu pe care îl ştie toată lumea”, a afirmat medicul.


Ion Iliescu, internat la spital!

“Domnul presedinte Ion Iliescu a fost externat astăzi din Spitalul Universitar de Urgență Elias, într-o stare de sănătate mult ameliorată față de momentul prezentării”, au transmis atunci reprezentanții Spitalul Universitar de Urgență Elias. Fostul șef de stat a primit și câteva sfaturi de la medici. Aceștia i-au recomandat lui Ion Iliescu să continue tratamentul la domiciliu.

Aproape o săptămână a stat internat data trecută Ion Iliescu. S-a prezentat pe 31 mai, cu febră mare și starea lui i-a impacientat pe doctori care au decis să-l țină sub control. De altfel, fostul președinte al României a fost operat, la începutul lunii aprilie, de ericardită lichidiană – tamponadă cardiacă, la spitatul C.C. Iliescu din Capitală. Nu a fost prima intervenție chirurgicală pe care a suferit-o de-a lungul timpului.

Ion Iliescu, internat la spital! Ion Iliescu
Ion Iliescu a trecut prin mai multe operații. Sursa foto – facebook

Fostul președinte a ajuns de urgență la Elias

Ion Iliescu a mai fost operat la inimă fiindu-i montate câteva stenturi. De remarcat că una dintre operaţii a fost făcută la Paris în 2007. „În cazul în care faci chiar și o simplă viroză respiratorie, se poate complica foarte mult funcția inimii și atunci acești pacienți care sunt sensibili și au o imunitate scăzută pot să facă anumite complicații”, declara medicul generalist N. Peneș, de la Spitalul Elias despre situația lui Ion Iliescu.

Ion Iliescu a fost de trei ori președintele României. A câștigat fără drept de apel scrutinul din 1990, apoi le-a luat fața adversarilor și în 1992. S-a reîntors la Palatul Cotroceni în 2000 atunci când a câștigat turul 2 într-o cursă cu  Corneliu Vadim Tudor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×