Ce i-a urat Liviu Dragnea lui Ion Iliescu în ziua în care a împlinit 89 de ani! Mesajul PSD

Claudiu Ilie   
în Stiri mondene
03/03/2019, 13:59
Ce i-a urat Liviu Dragnea lui Ion Iliescu în ziua în care a împlinit 89 de ani! Mesajul PSD GALERIE FOTO
Ion Iliescu a implinit varsta de 89 de ani

Ion Iliescu împlinește pe data de 3 martie vârsta de 89 de ani! Dacă în trecut fostul președinte al României își serba ziua de naștere, acum este liniște la locuința sa. Sau cel puțin a fost liniște până și-a făcut apariția Ceaușescu, cunoscutul protestatar #Rezist!

Ion Iliescu nu și-a aniversat cu fast împlinirea a 89 de ani

Acesta i-a adus fostului președinte al României un pat de închisoare și i-a „urat” lui Ion Iliescu „la mulți ani cu executare” și să moară într-un pat de pușcărie. Jandarmii și-au făcut apariția, iar Marian Ceaușescu a plecat de la poarta fostului președinte al României.

Colegii de partid ai lui Ion Iliescu i-au făcut urări acestuia, de la prima oră. ”Astăzi îl celebrăm pe părintele fondator al Partidului Social Democrat, promotorul valorilor social-democrației române moderne și poate singurul președinte cu adevărat echilibrat și solidar cu dezideratul bunăstării României. La mulți ani celui pe care Adrian Năstase l-a numit “înțeleptul politicii românești”! La mulți ani, Ion Iliescu!”, a fost mesajul postat pe pagina de socializare a Partidului Social Democrat.

Aniversare Ion Iliescu
Aniversare cu scandal a lui Ion Iliescu! Marian Ceausescu i-a adus un pat de puscarie si i-a urat „la multi ani cu executare”

Mesajul lui Liviu Dragnea pentru Ion Iliescu

”Fără îndoială, domnul Ion Iliescu a influențat decisiv parcursul nostru în ultimii 30 de ani, fiind unul dintre oamenii care au făcut România de astăzi posibilă. Domnia sa aniversează azi frumoasa vârstă de 89 de ani. Îi transmit gânduri bune și La Mulți Ani!”, a scris și președintele PSD, Liviu Dragnea, pe pagina sa de socializare.

Ion Iliescu s-a născut pe data de 3 martie 1930 în Oltenița. A condus statul român în trei rânduri, ca președinte al CFSN între 22 decembrie 1989-1992, apoi ca președinte ales al României între anii 1992-1996 și 2000-2004. Între 1996-2000 și 2004-2008 a fost senator din partea PSD.

Ceaușescu l-a marginalizat pe Ion Iliescu, în 1971

A intrat în Partidul Comunist Român în 1953 și a devenit membru al Comitetului Central al PCR în 1965, însă, începând cu 1971, a fost treptat marginalizat de Nicolae Ceaușescu. A avut un rol foarte important în Revoluția română din 1989, devenind președintele Frontului Salvării Naționale, ulterior al Consiliului Frontului Salvării Naționale.

Ion Iliescu fost primul președinte post-comunist al României și a servit în două mandate constituționale, 1992-1996, și 2000-2004, separate de mandatul lui Emil Constantinescu. În timpul celui de-al doilea mandat al său, România a aderat la NATO și a încheiat negocierile de aderare a României la Uniunea Europeană. În prezent, Ion iliescu este președinte de onoare al PSD.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×