Ion Cristoiu, verdict clar despre guvernul Orban! „E un fel de invitație: depuneți moțiune de cenzură”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 08:25
Ion Cristoiu, verdict clar despre guvernul Orban! „E un fel de invitație: depuneți moțiune de cenzură” GALERIE FOTO
Premierul Ludovic Orban conduce sedinta de guvern. Sursa foto - ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO

Ion Cristoiu a lansat un verdict clar despre guvernul Orban! Jurnalistul a făcut o analiză politică la Antena 3 și potrivit lui, Ludovic Orban nu va mai rămâne pentru mult timp în funcția de premier. Un lucru pe care liberalii abia îl așteaptă.

Ion Cristoiu, verdict clar despre guvernul Orban!

„Guvernul a anunțat asumarea răspunderii pe alegeri în două tururi. Asta înseamnă că PSD se află sub o presiune uriașă(…). E un fel de invitație: depuneți moțiune de cenzură”, a spus jurnalistul Ion Cristoiu

„Alegerile locale sunt pentru PSD mai importante decât cele parlamentare, pentru că pe ei îi interesează păstrarea bazei. Se vor găsi voturi pentru moțiune și va cădea guvernul Orban, ceea ce înseamnă că o să cadă legea în două tururi.

„E un fel de invitație: depuneți moțiune de cenzură”

Amândouă partidele au interesul ca această lege să cadă”, a mai spus Cristoiu. De altfel, în urmă cu doar două zile, Ion Cristoiu a transmis că liberalii au nevoie ca de aer de alegerile anticipate.

„În legătură cu anticipatele, nu știu dacă PNL are un interes atât de mare precum Iohannis.

Fără anticipate, fără o majoritate, PNL nu numai că se duce la vale și că avem o problemă de interes național, dar riscă să se compromită pentru încă un deceniu o guvernare de dreapta. 

Klaus Iohannis știe acest lucru și va face orice pentru ca să aibă loc alegeri anticipate”. Jurnalistul spune că președintele Iohannis trebuie să preia inițiativa în privința alegerilor anticipate.

„În cazul de față, Klaus Iohannis ar trebui să aibă inițiativa. Dacă rămâi la mâna moțiunii de cenzură, ești la mâna PSD-ului și ești obligat să aștepți să declanșeze prin moțiune de cenzură.

Teoretic. Pentru că să cadă moțiunea de cenzură. Dacă vrei să impui tu un anumit ritm, mai ales să fie cât mai repede aceste anticipate, atunci trebuie să fie prin demisia premierului”, a mai spus Cristoiu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×