Ion Cristoiu, despre posibilitatea ca Iohannis să îi ceară demisia lui Ludovic Orban pentru a declanșa anticipate

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 21:15
Ion Cristoiu, despre posibilitatea ca Iohannis să îi ceară demisia lui Ludovic Orban pentru a declanșa anticipate
Ion Cristoiu, despre posibilitatea ca Iohannis să îi ceară demisia lui Ludovic Orban pentru a declanșa anticipate *foto: facebook Ion Cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit despre informația potrivit căreia Klaus Iohannis i-ar putea cere lui Ludovic Orban să demisioneze pentru a declanșa alegerile anticipate.

Jurnalistul crede că Iohannis ar trebui să preia inițiativa în privința alegerilor anticipate, în funcție de cât de repete vrea să aibă loc aceste alegeri.

Ion Cristoiu a vorbit despre alegerile anticipate și despre demisia lui Ludovic Orban

Cristoiu a zis despre anticipate faptul că „nu știu dacă PNL are un interes atât de mare precum Iohannis. Fără anticipate, fără o majoritate, PNL nu numai că se duce la vale și că avem o problemă de interes național, dar riscă să se compromită pentru încă un deceniu o guvernare de dreapta. Klaus Iohannis știe acest lucru și va face orice pentru ca să aibă loc alegeri anticipate”.

El crede că Iohannis ar trebui să fie cel care să aibă inițiativa în acest caz: „Dacă rămâi la mâna moțiunii de cenzură, ești la mâna PSD-ului și ești obligat să aștepți să declanșeze prin moțiune de cenzură. Teoretic. Pentru că să cadă moțiunea de cenzură.

Dacă vrei să impui tu un anumit ritm, mai ales să fie cât mai repede aceste anticipate, atunci trebuie să fie prin demisia premierului”, a mai spus Cristoiu.

Ce a zis Klaus Iohannis despre o potențială demitere a lui Ludovic Orban

Întrebat dacă i-ar cere demisia lui Ludovic Orban, în vederea declanșării alegerilor anticipate, dacă PSD nu depune moțiune de cenzură, Iohannis a spus:

„Asta nu am discutat. E nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea e nevoie de două încercări nereușite pentru formarea unui nou Guvern. Tehnic și demisia e o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta și cu premierul și cu alții. Chiar mâine voi avea o discuție cu premierul Ludovic Orban aici. Orban își dorește alegeri anticipate, așa cum îmi doresc și eu”.

Întrebat dacă i-ar putea oferi garanții lui Ludovic Orban că tot el ar fi numit premier, după alegerile anticipate, Klaus Iohannis a răspuns:

„O întrebare ciudată. Pot să vă spun că sunt foarte mulțumit de felul în care Ludovic Orban își face treaba ca premier. În continuare eu cred că Ludovic Orban este cea mai bună soluție de premier, fie premier plin, fie interimar. Nu cunosc că ar exista o astfel de discuție și nu cred că ar avea sens o astfel de preocupare. Sunt foarte mulțumit și îmi doresc să continue Ludovic Orban”, a zis președintele, în cadrul unei conferințe de presă ținute joi la Cotroceni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×