Iohannis critică MAI pentru cazul Caracal și evenimentele de la 10 august 2018: ”A demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, chiar lipsă de profesionalism”

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
03/03/2020, 14:56
Iohannis critică MAI pentru cazul Caracal și evenimentele de la 10 august 2018: ”A demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, chiar lipsă de profesionalism”
Ministrul de Interne, Marcel Vela, și președintele Klaus Iohannis/ Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la bilanțul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2019, că au fost situații în care MAI a arătat că are probleme de ordin mangerial și chiar de lipsă de profesionalism, acest lucru fiind arătat de modul în care s-a acționat în cazul Caracal și al mitingului din 10 august 2018.

Angajaților MAI li se cere autoevaluarea

Activitatea din ultimii ani a Ministerului Afacerilor Interne a demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018. Instituția dumneavoastră are obligația să își facă o autoevaluare profundă, pentru a identifica factorii care au dus la situațiile pe care le-am menționat și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a Ministerului Afacerilor Interne de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja și apăra cetățenii români”, a spus Klaus Iohannis, în discursul susținut la sediul MAI.

Președintele le-a cerut angajaților ministerului să-ți facă datoria cu responsabilitate și competență. ”O națiune se dezvoltă atunci când cetățenii au încredere în autorități și în capacitatea acestora de a le apăra drepturile și libertățile civice, cu respectarea legilor și a Constituției”, a spus șeful statului.

Laude pentru combaterea migrației ilegale

În afară de critici, Klaus Iohannis a menționat și aspectele pozitive ale activității polițiștilor și jandarmilor. ”Ministerul Afacerilor Interne are o contribuție importantă și la misiuni și operații care se desfășoară în afara țării, sub egida Uniunii Europene, OSCE, NATO și ONU. Prin înalta pregătire, conduita și rezultatele obținute, forțele române trimise în aceste zone sunt apreciate de partenerii noștri internaționali și au creat țării noastre o bună imagine externă”, a spus Iohannis.

Acesta le-a mulțumit celor de la MAI pentru contribuția la organizarea cu succes a evenimentelor legate de președinția română a Consiliului Uniunii Europene, a summit-ului Consiliului European de la Sibiu și a vizitei papei Francisc.

El a evocat și corectitudinea cu care s-au desfășurat alegerile care s-au desfășurat anul trecut.

Anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne a depus eforturi însemnate, pe care le salut, și pentru prevenirea și combaterea fenomenului migrației ilegale, pentru securizarea frontierelor de stat și a frontierei comune a Uniunii Europene, precum și pentru managementul situațiilor de urgență”, a mai spus președintele Iohannis.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×