Într-o localitate din Lombardia nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus! Autoritățile vor ca oamenii să devină subiect de studiu

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 13:55
Într-o localitate din Lombardia nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus! Autoritățile vor ca oamenii să devină subiect de studiu
Într-o comună din Lombardia nu există niciun caz de coronavirus. Sursa foto: Profimedia

În ultimele 24 de ore, Italia a bifat un nou record negativ de la izbucnirea epidemiei de coronavirus, potrivit informațiilor transmise de autorități. Concret, vineri și-au pierdut viața nu mai puțin de 969 de persoane, în vreme ce bilanțul cazurilor confirmate a ajuns la 86.498. Având în vedere ritmul extrem de rapid în care se răspândește boala pe întreg teritoriul țării, experții din Peninsulă anticipează că în scurt timp va fi atins un vârf al îmbolnăvirilor.

În Lombardia există o localitate în care nu s-a înregistrat niciun caz de COVID-19

Din totalul deceselor înregistrate până la ora redactării acestei știri, cele mai multe au avut loc în Lombardia, regiune puternic afectată de agentul patogen denumit științific COVID-19. Cu toate acestea, în zona roșie a Italiei există o comună în care nu a fost confirmat niciun caz de infectare cu temuta maladie.

Prin urmare, toți cei puțin peste 1.000 de locuitori din Ferrera Erbognone vor face obiectul unui studiu realizat de Institutului Neurologic „Mondino”. Autoritățile își propun să-i supună pe oameni la diverse teste, în speranța că astfel vor putea descoperi eventuali anticorpi care îi protejează de boală.

De altfel, Giovanni Fassina, primarul localității, de profesie medic, a avut grijă ca fiecare să fie înștiințat cu privire la obligația de a-și face analizele până la data de 2 aprilie.

Am ales Ferrera Erbognone pentru că este o comunitate în cazul în care nu a existat încă niciun un caz de infecție cu noul coronavirus. Un studiu făcut asupra localnicilor ne-ar putea oferi rezultate importante, care va fi apoi împărtășit cu virologii din Policlinica San Matteo și cu comitetul științific al regiunii Lombardia”, a declarat directorul Institutului Neurologic „Mondino”, Livio Tronconi.

Italia are al doilea cel mai mare număr de îmbolnăviri din lume

Numărul total al persoanelor decedate în Italia, de la sfârșitul lunii ianuarie, când s-a declanșat epidemia, a depășit pragul de 9.130, aceasta fiind în continuare țara care suferă cel mai mult de pe urma pandemiei de SARS-CoV-2. Numai în Lombardia au murit în ultimele 24 de ore 541 de persoane, informează autoritățile din Peninsulă.

Practic, Italia este în momentul de față statul cu al doilea cel mai mare număr de îmbolnăviri din lume, 86.498 de cazuri confirmate, la o populație de circa 60 de milioane de locuitori. Pe primul loc rămân Statele Unite, cu aproape 94.000 de cazuri, în timp ce China, țara unde a fost confirmat primul focar al pandemiei, se află pe locul al treilea, cu 81.340 de cazuri.

O altă statistică importantă vizează numărul cadrelor medicale infectate cu coronavirus până în momentul de față, 6.414. Vârsta lor medie este de 49 de ani și în 65 % dintre cazuri vorbim despre persoane de sex feminin. Asta înseamnă că în jur de 9 % sută din totalul cazurilor de Covid-19 din Italia se înregistrează în rândul cadrelor medicale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×