Inteligența artificială, de neoprit. Cum arată oamenii în versiunea lor animală – Foto/ Video

Dan Suta   
în Stiri mondene
05/05/2020, 12:43
Inteligența artificială, de neoprit. Cum arată oamenii în versiunea lor animală – Foto/ Video
Un nou experiment realizat de inteligența artificială. Sursa foto: Twitter

Inteligența artificială continuă să surprindă! Xander Steenbrugge, un cunoscut programator din Belgia, a dezvoltat un model de învățare bazat pe inteligență artificială capabil să transforme chipurile oamenilor într-o versiune animală și viceversa.

Inteligența artificială a creat „humanimals”

„Humanimals” este termenul dat pentru oamenii-animale, iar pentru realizarea imaginilor s-au folosit rețele de generare antagonice (RGA), un algoritm al inteligenței artificiale care utilizează rețelele neuronale pentru a asigura învățarea fără nevoia de supraveghere.

În acest caz, programatorul a combinat două rețele neuronale cu acces deschis, StarGAN 12 și StyleGAN v2. Primul model are date despre chipruile a peste 15.000 de animale din specii diferite în varianta high-definition, iar al doilea este capabil să doteze chipurile umane cu aceste imagini, astfel încât să se potrivească.

„Suntem în fața unui nou început în mediul digital”

În acest fel, inteligența artificială a reușit singură să transforme chipurile unor oameni cu trăsături de lei, gheparzi ori alte specii cu care s-ar potrivi fețele lor.

„Suntem în fața unui nou început în mediul digital, unde creativitatea s-a convertit într-un proces interactiv între oameni și mașinărie”, susține Xander, potrivit rt.com.

Elon Musk, preocupat de evoluția inteligenței artificiale. Fondatorul OpenAI se teme că vom fi manipulați de roboți

Despre evoluția inteligenței artificiale nu are toată lumea o părere bună, și aici nu vorbim despre conspiraționiști. Fondatorul companiei OpenAI, Elon Musk, cunoscut pentru ideile sale futuriste, a declarat recent într-un live pe Youtube că este preocupat de felul în care acest tip de inteligență va evolua.

Musk a spus recent că există un risc uriaș ca inteligența artificială să se comporte ca un despot, un mic Dumnezeu, și că oamenii ar putea fi controlați în viitor de roboți.

Dacă acest tip de inteligență capătă prea multă autonomie, vom putea vorbi inclusiv despre democratizarea roboților.

Iată mai jos un videoclip cu o altă reușită a inteligenței artificiale: picturi dansând pe muzică.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×