Întârzieri pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza zăpezii

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
11/01/2019, 11:46
Întârzieri pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza zăpezii
Întârzieri pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza zăpezii

În urma ninsorii din noaptea de joi spre vineri, Bucureștiul a fost acoperit de un strat gros de zăpadă, iar 11 județe din România se află în continuare sub Cod galben de vreme severă. Cursele aeriene au fost afectate și ele. Acesta pot înregistra întârzieri de până la 40 de minute pe Aeroportul Internațional Henri Coandă.

Cursele aeriene înregistrează întârzieri moderate la plecările de pe aeroportul Internaţional Henri Coandă din cauza degivrărilor, a anunţat, vineri dimineaţa, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Cursele de pe Aeroportul Otopeni au întârzieri din cauza condițiilor meteo

Întârzieri pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza zăpezii
Întârzieri pe Aeroportul Henri Coandă, din cauza zăpezii

Până acum nu a fost anulată nicio cursă de pe Aeroportul Henri Coandă, dar există întârzieri din cauza degivrării. „Pe aeroporturile din Bucureşti, operarea se face fără probleme generate de condiţiile meteo”, spun reprezentanţii companiei, potrivit Agerpres.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a avertizat despre ninsorile care au avut parte în Capitală și despre noul strat de zăpadă a cărui grosime are în medie 12-16 cm.

Aeroportul din Iași a fost „închis”

Nu se mai zboară pe Aeroportul Înternațional din Iași. Toate zborurile au fost anulate din cauza ninsorii și a viscolului, iar traficul aerian va fi reluat când vremea se va mai îmbunătăți, spun reprezentanții instituției

Deși nu se decolează sau aterizează pe Aeroportul din Iași, oficialii nu au închis aeroportul: „Stimaţi pasageri, din cauza condiţiilor meteo severe, pe Aeroportul Iaşi nicio cursă nu poate ateriza sau decola momentan. Ninsorile abundente şi vântul puternic fac imposibilă desfăşurarea activităţilor aeroportuare. Operaţiunile de zbor au fost suspendate, însă aeroportul rămâne deschis. În momentul în care va vremea va permite şi se comunică reluarea curselor, toată tehnica din dotare va fi antrenată în procesul de deszăpezire a suprafeţelor de mişcare”, a arătat conducerea Aeroportului Iaşi.

Pasagerilor li se recomandă să ţină legătura cu companiile aeriene. „Dacă aveţi programate zboruri astăzi, vă recomandăm să ţineţi în permanenţă legătura cu operatorii aerieni”, se arată în postarea celor de la Aeroport.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×